Gündem

İkametgahınızı alıp gidin: Hesaplarınıza para yatırılacak!

Haziran ayı ödemeleri ile ilgili açıklama yapıldı. Evde bakım maaşları Haziran ayı ödemelerinin ne zaman yapılacağı merakla araştırılırken alınan bilgilere göre her ayın 15’i ile 31’i arasında gerçekleştiği bildirildi. Haziran ayı evde bakım maaşı alanlar bu tarihlerde hesaplarını kontrol etsin. İşte detaylar

HAZİRAN AYI EVDE BAKIM MAAŞLARI YATTI MI?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, bakıma ihtiyacı olan ağır engelliler ve ailelerine ekonomik destek sağlamak amacıyla bu ay 2 milyar 448 milyon lira Evde Bakım Yardımı’nı hesaplara yatırmaya başladıklarını bildirdi.

Bakanlık tarafından sunulan en önemli toplum temelli bakım hizmet modellerinden biri olan 2006 yılında başlatılan Evde Bakım Yardımı ile engelli bireylerin alıştıkları ortamdan ve ailelerinden ayırmadan, bakımlarının akrabaları tarafından sağlanarak toplumla bütünleşmeleri sağlanıyor.

EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Sorgulama e-Devlet ve SMS ile yapılıyor. TC kimlik numarası ile E Devlet şifresi kullaılarak giriş yaptıktan sonra “Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama” sayfasında maaş ödemesi hakkında detaylar yer alıyor.

Ödemelerini Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile alanlar, cep telefonlarının mesaj bölümüne BAKIYE yazıp, 4747’e SMS atarak bakiye takibi yapabilirler.

2023 EVDE BAKIM MAAŞI NE KADAR OLDU?

2023 zamları ile birlikte evde bakım maaşları da 4 bin 336 TL olarak güncellenmişti.

Bakanlık tarafından bakıma ihtiyacı olan engelli bireylerin bakımının aile yanında ve yaşadıkları çevrede desteklenmesi için 2006 yılında başlatılan Evde Bakım Yardımı kapsamında hizmetin başlangıcından 2023 yılı Nisan ayı sonuna kadar 94 milyar 253 milyon 780 bin TL Evde Bakım Yardımı ödemesi yapıldı.

EVDE BAKIM YARDIMINA BAŞVURMAK İÇİN ENGEL ORANI KAÇ OLMASI GEREKİR?

Sağlık Bakanlığınca belirlenen yetkili hastanelerden alınacak engelli sağlık kurulu raporunda engel oranı en az %50 ve “Ağır engelli” İbaresi “evet” olarak işaretlenmiş olması gerekmektedir.

HANGİ KURUMA MÜRACAAT EDİLMESİ GEREKİR?

İkametgâhın bulunduğu yerdeki Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne müracaat edilmesi gerekmektedir.