İki bakanlık el ele verdi, vatandaşlara ödenen sosyal destek ödemelerinde artış için düğmeye basıldı! Doğalgaz, elektrik, eğitim hepsi artıyor…

Bir süredir artan sosyal destek programları ile dikkat çeken Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın çalışmalarına ilişkin bir toplantı gerçekleştirildi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ile Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin bir araya geldiği toplantıda destek paketlerinin artırılmasına ilişkin çalışmalar başladı. Öte yandan destek paketlerinin artacağına ilişkin müjdeyi veren iki bakan da yeni destek paketleri için ekim ayına işaret etti.

YENİ SOSYAL DESTEK PAKETLERİ İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Dar gelirli ailelerin yaşamını kolaylaştırabilmek adına Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ödenen sosyal destek programları kapsamında yeni ödemelerin gerçekleştirileceği öğrenildi. Bir süredir çalışmaların devam ettiği icralık olan vatandaşların borçlarının silinmesine ilişkin çalışmalar kapsamında çalışmalar sürerken; dün Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ile Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati bir araya geldi. Yeni destek paketleri üzerinde çalışmaların gerçekleştirildiği toplantının ardından bakanlık kaynakları, yeni destek paketleri için ekim ayına işaret ederken; özellikle enerji harcamalarına ilişkin verilen destek miktarlarının artırılacağı öğrenildi.

İKİ BAKANLIK ENERJİ DESTEĞİNİN ARTIRILMASI İÇİN TOPLANTIDAYDI

Geçtiğimiz günlerde zam gelen elektrik ve doğalgazın ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ödenen enerji yardımlarının artırılması için harekete geçirdi En düşük 450 TL, en yüksek bin 150 TL olarak yılda iki kez ödenen doğalgaz desteğinden yararlanan 203 bin ailenin sayısını artırmayı hedefleyen ilgili bakanlıklar, aynı zamanda destek ödeme miktarını da artırmak için çalışmalarını başlattı. Yine Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ödenen elektrik tüketim desteği ise, bu sene 2,1 milyon kişiye ulaşmıştı. Bu rakamda da artış hedefleyen bakanlıklar, ödemelerin artırılabilmesi için mali tabloyu masaya yatırdı. Öte yandan bakanlıkların aynı zamanda eğitim yardımı için de bir araya geldiği öğrenildi.

Exit mobile version