İki BMW çarpıştı, iPhone kaza algılama özelliği hayat kurtardı

Gerçek hayatta asla test etmek istemeyeceğiniz bir iPhone özelliği, şüphesiz ki geçen yıl iPhone 14 serisiyle piyasaya sürülen kaza algılama özelliği. Bu özellik, ciddi kazaları tespit edip bildirmek için tasarlandı ve geçtiğimiz günlerde yine hayat kurtardı.

Bir Reddit kullanıcısı, iki BMW’nin çarpıştığı ciddi bir kazada iPhone kaza algılama özelliğinin nasıl çalıştığını paylaştı. Kazada, her iki sürücü de ciddi şekilde yaralandı ve sürücülerden biri, iPhone’unun kaza algılama özelliği sayesinde 911’i aradı.

Kaza algılama özelliği, iPhone veya Apple Watch’unuzun ivmesini ve yönünü izleyerek çalışıyor. Ciddi bir kazayı tespit ederse, uyarı sesi veriyor ve acil durum hizmetlerini arıyor.

Bu özellik, acil durumlarda hayat kurtarabilecek önemli bir güvenlik özelliğidir. iPhone 14 veya iPhone 15 serisindeki bir iPhone veya Apple Watch Series 8 veya üzeri, ikinci nesil Apple Watch SE veya Apple Watch Ultra veya üzeri modeliniz varsa, kaza algılama özelliğini etkinleştirmenizi öneririz.

İşte kaza algılama özelliğini etkinleştirmenin adımları:

iPhone’unuzda;

-Ayarlar uygulamasını açın.

-Sağlık’a dokunun.

-Kaza Algılama’ya dokunun.

-Kaza Algılama’yı açın.

Apple Watch’unuzda

-Ayarlar uygulamasını açın.

-Acil durum’a dokunun.

-Kaza Algılama’ya dokunun.

-Kaza Algılama’yı açın.

Kaza algılama özelliğini etkinleştirdikten sonra, iPhone veya Apple Watch’unuz ciddi bir kaza tespit ederse, acil durum hizmetlerini arayacak ve acil durumda iletişime geçilecek kişilere SMS gönderecektir.

Bu özelliğin hayat kurtarabileceğini unutmayın. iPhone 14 veya iPhone 15 serisindeki bir iPhone veya Apple Watch Series 8 veya üzeri, ikinci nesil Apple Watch SE veya Apple Watch Ultra veya üzeri modeliniz varsa, kaza algılama özelliğini etkinleştirmenizi öneririz.

 

Exit mobile version