İki çocuğu olan aileler dikkat: 4 bin 57 TL para verilecek!

Devlet tarafından yapılan maddi destekler sürüyor. Dar gelirli aileler için birçok başlık altında ödeme yapılıyor. Bu desteklerden biri de çocuk sahibi olanların ihtiyaçlarına yönelik yapılan maddi destek oldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ailedeki çocuk sayısına göre değişen miktarda ödeme yapılıyor.

Ailedeki çocuk sayısına göre maddi destek sağlanıyor Yardım tutarı hanedeki çocuk sayısına göre değişkenlik gösterirken, iki çocuklu ailelere 4.057 TL ödeme yapılıyor. Söz konusu destekten yararlanmak için başvuru yapmak isteyenler başvurularını e-Devlet üzerinden gerçekleştirebilecek.

AİLEDEKİ ÇOCUK SAYISINA GÖRE ÖDEME MİKTARI DEĞİŞİYOR

Destek kapsamında tek çocuklu ailelere 3.038 TL, iki çocuklu ailelere 4.057 TL, üç çocuklu ailelere 5.175 TL ve dört ve daha fazla çocuklu ailelere ise 6.095 TL ödeme yapılmaktadır. Ödemeler, belirlenen tarihlerde kişilerin hesaplarına aktarılır.

DESTEKTEN KİMLER FAYDALANABİLİR?

Söz konusu destekten kimlerin yararlanabileceği merak ediliyor. Bakım tedbiri kararı verilerek sosyal hizmet kuruluşlarında bakılan ve desteklenmeleri halinde aileleri veya yakınlarına verilebilecek çocuklar, ekonomik yoksunluk nedeniyle desteklenmediklerinde korunmaya muhtaç duruma düşecek olan çocuklar, bakım tedbir kararı olan ancak yaş sınırlarını tamamlamaları nedeniyle sosyal hizmet kuruluşlarından veya koruyucu aile yanından ayrılan ve iş veya meslek edinme kursuna devam eden veya desteklenmediklerinde muhtaç duruma düşecek gençler, olağanüstü felaketler, tabii afetler, hastalık veya kaza sonucu geçici olarak ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumda olan veya hayati tehlike arz eden ve ameliyat gerektiren durumlarla karşılaşan veya vefat eden kişilerin çocukları bu ödemelerden faydalanabilir.

Talepler, Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmetleri Hakkında Yönetmelik kapsamında değerlendirilmekte ve inceleme sonucunda uygun görülen kişilere destek ödemesi yapılmaktadır. Bu destek ödemesine başvuruda bulunmak için bağlı olduğunuz kaymakamlığa başvurabilir veya e-devlet üzerinden başvurunuzu yapabilirsiniz.

Exit mobile version