Gündem

İki doz aşı olmayan öğrenciler için flaş karar: Giriş yapamayacaksınız!

Türkiye’de aşılama çalışmaları devam ediyor. Sağlık Bakanlığı son verilerine göre, 52 milyon 224 bin 200 doz aşı uygulandı. Son olarak ise Kadir Has Üniversitesi’nin öğrencilere aşısız kampüse giremeyeceğine dair bir mail attığı iddiaları ortaya atıldı.

Haberler.com’da yer alan habere göre, Kadir Has Üniversitesi’nin öğrencilere aşısız kampüse giremeyeceğine dair bir mail attığı iddiaları sosyal medyaya damgasını vurdu. Söz konusu maile öğrencilerden tepki gecikmedi. Öğrenciler, #HaddiniBilKadirHas diye hashtagı altında paylaşımlar yaptılar.

Üniversite tarafından öğrencilere gönderildiği iddiasıyla sosyal medyada paylaşılan mailde şu ifadeler yer aldı:

“Kadir Has Üniversitesi olarak 2021-22 akademik yılına yüz yüze eğitim ile başlayıp, devam etmeyi planlıyoruz. Bu bağlamda her birinizin aşılanması çok ama çok önemli. Bunu sadece kendimizin yaşam hakkı için değil, sevdiklerimizin yaşam hakkı için de yapmak zorundayız. O nedenle Akademik yıl başlayana kadar her birinizin iki doz aşıyı yaptırmış ve ikinci doz sonrası 15 günlük süreyi tamamlamış olmanızı bekliyoruz. Girişlerimizde QR kodu okuma sistemi bulunacak ve aşı olmayan hiç kimse kampüse giremeyecek” ifadeleri kullanıldı.