İki uçak pistte çarpıştı, uçak alev alev yandı…

İlk önce Japonya’da 7,5 şiddetinde deprem, şimdi ise Tokyo’da yaşanan facia! Yerel ve ulusallar arası basın aracılığıyla yayınlanan, Japonya’nın başkenti Tokyo’da iniş yaptıktan kısa bir süre sonra alevler içinde kalan Uçak’ın görüntüleri dünya çapında büyük etki yarattı. Detaylar işte sizlerle...

Japonya’nın başkenti Tokyo’da Yolcu uçağının yardım uçağı ile çarpıştığı bilgisi, Dünya gündeminde büyük yer aldı. Japonya Havayolları uçaktaki 379 yolcu ve mürettebatın tamamının tahliye edildiğini bilgisi verilirken, kaza yapan diğer uçaktaki 5 kişinin ise cansız bedenlerine ulaşıldığı bildirildi. Uçak faciasının görüntüleri ise dünya genelinde en çok konuşulan konular arasında yer aldı

Uluslararası haber ajansları ilk bilgileri açıkladı!

Uluslararası haber ajansı AFP  Airbus’ın pistte bir sahil güvenlik uçağı ile çarpıştığı bilgisini verirken, İngiliz yayın kuruluşu “BBC” ise Tokyo’nun Haneda havaalanındaki piste inen Japonya Havayolları’na ait “JAL 516” numaralı uçağın Hokkaido’dan kalktığını, pistte başka bir uçak ile çarpıştığını bilgisini verdi. İniş yaptıktan kısa bir süre sonra alevler içinde kalan Uçak’ın içerisinde yolcu olduğu bildirildi.

Uçak kazasında son dakika gelişmeler!

Yanan Uçakta yaklaşık olarak, 367 yolcu ve 12 mürettebat bulunduğu bilgisi verilirken, Uçak kazası sonrasında Japon yayın kuruluşu “NHK” pistte yanan yolcu uçağında bulunan yaklaşık 367 yolcunun tamamının tahliye edildiğin aktardı. NHK, tarafından görüntülerde itfaiyecilerin yangınla mücadele ettiğini görülürken, “CNN International” yolcu uçağının hareket ettiği anda alevler içinde kaldığı bilgisi verilirken, uçak içeresinde bulunan yolcuların uçağın acil durum kaydıraklarını kullanarak kaçıştığı bildirildi.

Japon Sahil Güvenliğinden yapılan açıklamalardan elde edilen bilgilere göre, sahil güvenlik uçağında olan 6 kişiden, 5 kişiye ulaşılamadığı bilgisi yer alırken, Pilot’un kurtulduğu bilgisi paylaşıldı. Son açıklama sonrasında ise kayıp olan 5 kişinin cansız bedenlerine ulaşıldığı bildirildi.

Sahil güvenlik uçağının Nııgata Havaalanı’ndaki üsse deprem bölgesi için yardım taşıdığı bilgisi verildi.

Uçak kazası sonrasında, Yerel medya tarafından yayınlanan haberlere göre, uçağın önce kanat çevresinin daha sonra tamamının alevler içerisinde kaldığı, Haneda havaalanındaki tüm pistlerin şu anda kapalı olduğu bilgisi verildi.

Exit mobile version