İkinci el araba fiyatları yükseliyor mu? Oto Galericiler Odası Başkanı Açıkladı

Corona virüsü pandemisinin üretimi etkilemesi ve piyasalardaki çip sıkıntısı araç satın almak isteyen vatandaşları fiyat araştırması yapmaya yönlendirdi. Bu sene içerisinde ikinci el araba almak isteyenler fiyatların düşüp düşmeyeceğini merak ediyor. Konuya ilişkin olarak Bursa Oto Galericiler Odası Başkanı Hakan Yanık önemli bilgilendirmelerde bulundu. Yanık açıklamalarında, “Şu anda ikinci el otomobil sektörü normal seyrinde gidiyor ve yükselmeye meyilli gözüküyor.” İfadelerini kullandı.

2020 yılında dünyaya yayılan corona virüsü nedeniyle sıfır araç üretimi durmuş bu durum fiyat artışı olarak vatandaşın cebine yansımıştı. Diğer yandan bu sene piyasalardaki çip sıkıntısı ve döviz fiyatlarındaki yükseliş nedeniyle araba fiyatlarındaki son durum araştırma konusu oldu.

“En büyük zararı biz görüyoruz”

Sektör yetkilileri tarafından yapılan açıklamalara göre ise ikinci el araç fiyatlarında düşüş beklenmiyor. Konu hakkında AA muhabirine açıklamalarda bulunan Yanık, “ İkinci el otomobil sektörü normal seyrinde gidiyor ve yükselmeye meyilli gözüküyor. Biz galerici esnafı olarak yükselmeyi kesinlikle tasvip etmiyoruz. Çünkü en büyük zararı biz görüyoruz. Örneğin, 30 bin liraya sattığımız aynı özellikteki arabayı daha sonra 40 bin liraya alıyoruz. Vatandaşlarımızın zarar görmemesi için ticaretini bekletmeden bir an önce yapmasını tavsiye ediyorum. Fiyatlarda düşme olacağını zannetmiyorum. Piyasanın gidişatı o yönde.” İfadelerini kullandı.

“Fiyatlar düşecek diye söyleyenlere inanmayın”

Geçtiğimiz dönemde dolar fiyatlarındaki düşüşün araç fiyatlarına olumlu yansımadığını dile getiren Yanık açıklamalarında, “Son aylarda dolarda yaşanan düşüşlere rağmen sıfır araçların fiyatlarında düşme olmadığı gibi daha çok arttı. Zamlanan bir malın ikinci elinin ucuzlaması dünyanın hiçbir yerinde görülmüş şey değil. Araç alacaksanız hemen alın. Doğru yerden ve doğru ekspertizlere göstererek alın. Paranızı satış işlemi tamamlanmadan önce karşı tarafa vermeyin. Fiyatlar düşecek diye söyleyenlere inanmayın. Çünkü bu işi temsil eden kişi ve kurumlar bellidir. Sokaktan geçen bir insanın verdiği beyanat sizi yanıltır. “ dedi.

Yanık corona virüsü salgını döneminde araç sahibi olmanın daha fazla önem kazandığını söyleyerek, insanların toplu taşıma araçları yerine kendi arabalarını kullanmayı tercih ettiklerini ifade etti.

Exit mobile version