İkinci el cep telefonu ile ilgili önemli açıklama!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, ikinci el cep telefonları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Varank açıklamalarında, cep telefonu yenileme merkezleri için standartlar belirlendiğini ifadelerini kullandı.

İkinci el telefon sektörü için önemli açıklamalar yapıldı. Bakan Varank tarafından yapılan açıklamalarda, her türlü kullanılmış elektrik-elektronik ürünün ekonomiye tekrar kazandırılması için ürün yenileme alanında gelişmeler yaşandığı belirtildi.

Bir firma ilk yetkili merkez olmaya hak kazandı

Bakan Varank, cep telefonu yenileme merkezleri için standartlar belirlendiğini belirterek, “Standardımız, Ticaret Bakanlığı ve sektör temsilcilerinin katkılarıyla hazırlanarak yürürlüğe girdi ve belgelendirme işlemlerine başladık. Şu ana kadar 7 firma yetkili yenileme merkezi olmak üzere başvurularını yaptı. Bir firmamız eksiklerini tamamlayarak ilk yetkili yenileme merkezi olmaya hak kazandı.” açıklamasını yaptı.

Yeni sistem ile hem ekonomik bir değer oluşaağının hem de kullanıcıların ikinci elde güvenli ürünlere erişileceğinin altı çizildi.

Exit mobile version