İkinci el otomobil piyasası değişecek mi? Galerici esnaf açıklamalarda bulundu

Enflasyon, kur krizi ve kredi faizlerinin yükselmesi ile birlikte ikinci el otomobil piyasası nasıl etkilendi? Otomobil almak isteyen vatandaşlar için dikkat uyarısı verildi! Tüm detayları ile haberimizde…

Otomobil piyasası hakkında konuşan galerici esnaf Ahmet Yurtlu çarpıcı açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz yılın son aylarında ikinci el otomobil fiyatlarında görülen düşüş Ocak ayının başlaması ile beraber ufak tefek artışlar görülmeye başlandı. Galerici esnaf Ahmet Yurtlu, ‘2024 yılı ikinci el otomobil piyasası için toparlanma yılı olacak’ dedi. Sözlerine devam eden Yurtlu, ‘ Geçtiğimiz yılın son aylarında otomotiv sektöründe ciddi derecede bir düşüş yaşandı. Hem araç satışları durdu hem de bazı araçların fiyatlarında yüzde 15 ile 25 arasında bir düşüş görüldü. Bunun en büyük sebebi ise daha önce olması gerekenden çok daha fazla bir fiyat artışı vardı. Piyasa bu durumun düzeltmesini yapmış oldu.’ Diyerek sözlerini tamamladı.

İkici el otomobil piyasasında artık görülmeye başlandı

İkinci el otomobil fiyatlarının 2024 yılında tam anlamı ile oturacağını belirtirken Yurt, fiyatlarda artışların başladığını da dile getirdi. Bu artışların sebebini de açıkladı.  ‘Bunun sebebi bayiler satışlarını tamamladı, hedeflerini tutturabilmek adına kampanya yapmaya başladılar. Bu kampanyaların bitmesi ile bazı araçların fiyatları otomatik olarak yüzde 10 ila 15 artış görüldü.’ Şeklinde açıklamalar yaptı.

Yeni bir fiyat düzenlemesi gelecek mi?

Ocak 2024 yılının gelmesi ile beraber geçtiğimiz yılın son aylarında ikinci el otomotiv piyasasındaki düşüş etkisini kaybetti. Fiyatlar yavaş yavaş artmaya başladı. Galerici esnaf Ahmet Yurtlu ‘Kısa vadede araç almak isteyen vatandaşlar biraz acele etmeli. Çünkü kış aylarının geçmesi ile fiyatlar etkisini göstermeye başlayacak. Geçen yılın son aylarında yaşanmış olan yüksek fiyatların geleceğini düşünmüyoruz. Ama enflasyonun etkisi ve kampanya süreçlerinin bitmesi ile bir fiyat düzenlemesi tekrardan gelecek diye düşünüyoruz.’ Şeklinde konuştu. İkinci el otomobil almak isteyen vatandaşlar ellerini hızlı tutarak bir an önce almalı. Yoksa fiyatlar kış aylarının bitmesi ile beraber tekrar yükselişe geçecektir.

Exit mobile version