İkinci el otomobiller adına IBAN oyunu yapıldı! Otomobil satın almak isteyenler uyarıldı!

Otomobil satın almak isteyen vatandaşlar tek tek uyarıldı. Başkalarına ait olan IBAN üzerinden para alışverişleri için dikkat çekildi.

Başkalarına ait olan ilanlar üzerinden para alışverişine zorlanmış olan vatandaşlar hem araç alımı yaparken de satarken dolandırıcıların hedef haline geldi. IBAN tuzağı ile ilgili pek çok vatandaş mağdur oluyorken sektör temsilcileri ise konuyla ilgili uyarılarını paylaştı. İşte uyarılar…

Uyarılar paylaşıldı

Başkasına ait olanı banka üzerinden para alışverişi için zorlanan vatandaşlar hem araç alımı yaparken hem de satış yaparken dolandırıcıların hedef haline geldi. IBAN tuzağı ile birlikte pek çok vatandaş mağdur oldu. Sektör temsilcileri ise konuyla ilgili açıklamalarını paylaştı.

Aracı olanlar için uyarı yapıldı

Yeni yıla girmesiyle birlikte zamlar ile birlikte ikinci el araç satışlarında yaşanmış olan durgunluk dolandırıcılar için bir fırsat ortamı oluşturdu. Dolandırıcılar bu durumu fırsata çevirdi. Yine uygulanmış olan sahtekarlık yöntemi ile birlikte noterlerin dikkati çekildi. Çok sayıda vatandaş otomobil alım satımı gerçekleştirirken mağdur oldu. Hem otomobil almak isteyip hem de satmak isteyen vatandaşlar hedef almış olan dolandırıcılık yöntemi ile birlikte sektör temsilcileri önemli uyarılar yaptı.

Aracı alan ile parayı gönderen IBAN farklı

Araç satış temsilcisi olarak bilinen Sercan Oktay CNN Türk üzerinden bir açıklama yaptı. Aracı olan kişilerin parayı gönderen kişilerden farklı olduğu, fakat vatandaşların bu işi her gün yapmadıkları adına hesap etmeleri gerektiği paylaşıldı. Oktay, araçların noter satışını tamamlanmasının ardından parayı gönderen kişinin devreye girmesi ile olayın başladığını belirtti.

Oktay, aracın alımı adına para gönderimi yapan fakat aracı bana vermediniz diyen dolandırıcılar için uyarı yaptı. Satıcı konumunda olan dolandırıcı işlemlerin tamamlanmasının ardından parayı alıp ortadan kayboluyor. Dolandırıcıların bir de satıcı olmuş olduğu bölüm aktarmış olan Oktay, vatandaşa hiç alakası olmayan bir kişinin IBAN’ını verilip oysa kuzenim paranın gönderilmesi ile birlikte tutarın alındığını aktardı. Muhatap iste para gönderen ile hesap sahibinin olduğuna dikkat çekildi. Dolandırıcı kişinin ortadan yine bu şekilde kaybolduğu ifadeleri paylaşıldı.

Exit mobile version