İkinci el ve sıfır araba almak isteyenler şimdi yandı: Artık sıraya girilecek!

Araba almak isteyen vatandaşlar sıfır ve ikinci el araba fiyatlarındaki düşüşleri beklerken kötü haber geldi. Kur fiyatlarındaki yükselişler nedeniyle sıfır araba fiyatları yükseliyor. Bu durum vatandaşları ikinci el araçlara yönelmesine neden oluyor. Ancak sektörün içinden isimler ikinci el araba fiyatlarında da yükseliş bekliyor.

Bu sene içerisinde araba sahibi olmak isteyen vatandaşlar fiyatların ne olacağını internet sayfalarından araştırıyorlar. Ancak bir süredir döviz kurlarındaki yükseliş bu endişeleri arttırıyor.

Araba satın almak isteyenlerin bu endişesi ise yersiz sayılmaz. Çünkü sektörün içinde çakışanlar, doların Türk Lirası karşısında değer kazanması, tedarik ve çip üretimi gibi nedenlerden dolayı sıfır araç tedarikinin zorlaştığını açıklıyorlar.

Bu senenin sonuna kadar zam bekleniyor

Sıfır araba satın almak isteyenlerin tedarik için sıra beklemesi gerekirken, ikinci el araba satın akmak isteyenler için de zam beklendiği öğrenildi. Sektörden isimler bu senenin sonuna kadar ikinci elde artan talep nedeniyle fiyat artışı beklediklerini açıklıyorlar.

 

Exit mobile version