GündemSağlık

İklim krizi nedeniyle Türkiye’de yeni salgın açıklaması

İklim krizi nedeniyle Türkiye’de yeni salgın açıklaması. Yaşanan su krizleri ülke genelindeki enfeksiyon hastalıklarını artırıyor.

Türkiye'de yeni salgın açıklaması
Türkiye’de yeni salgın açıklaması

İklim krizi nedeniyle Türkiye’de yeni salgın açıklaması

İklim krizi etkisi sebebiyle ülkemizde günden güne artan salgın hastalık açıklamaları telaş yarattı. Koronavirüsün hala devam etmesi ve alt varyantlarının görülmesi endişe verici olurken uzmanlardan açıklama geldi. Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Dilek Arman iklim ve su krizinin Türkiye’de yeni salgınlara sebep olabileceğini söyledi.

Temiz su gerekli

Prof. Dr. Dilek Arman, “Azalan su çok daha kolay kirlenebilir, yine suyun azalması sebebiyle etkin temizlik ve ilaçlama koşulları sağlanamazsa Hijyen ve sanitasyon (temiz içme suyu, atık su ve kanalizasyonunun yeterli arıtımı ve bertarafı ile ilgili halk sağlığı şartları) şartlarının sağlanabilmesi lazım. Bunun için de su gerekli. Temiz beslenebilmemiz lazım, bunun için de temiz su gerekli. Mutlaka hep söylediğimiz tüm hijyen şartlarına çok dikkat etmemiz lazım. Eğer temiz olmadığını düşünüyorsak mutlaka suyu kaynatarak içmek çok gerekli. Bunun dışında tabii ki vücut ve el temizliği, el hijyeninin sağlanması gerekiyor. Bu temiz, klorlanmış sularla olabilir.’ dedi.