DünyaGündemYaşam

İklim sorunlarını çözmek için Kenya’da toplandılar!

Afrikalı devlet liderleri, yaşanan iklim sorunlarına çözüm bulmak için Kenya’da düzenlenen Afrika İklim Zirvesi’ne katıldı.

Oluşturulan plan dünya liderlerine sunulacak

BBC’nin haberine göre; bu yıl Kenya’nın başkenti Nairobi’de düzenlenen zirveden ortak bir plan çıkması beklenirken, oluşturulan ortak planın bu yıl düzenlenecek olan Birleşmiş Milletler İklim Zirvesi’nde dünya liderlerine sunulması bekleniyor.

Önümüzdeki 3 gün içinde, zirvedeki temsilcilerin, devletlerin karbon emisyonunu nasıl düşüreceğine dair yeni bir finansman modelini değerlendirmesi bekleniyor.

Kenya Başkanı William Ruto’dan açıklama geldi

Haberin detayında yer alan bilgiye göre; Kenya Başkanı William Ruto yaptığı açıklamada; Afrika’nın iklim krizinde kurban değil, çözümün bir parçası olması gerektiğini söyledi. Başkan, uzun zamandır yaşananlara sorun gözüyle baktıklarını ve artık bakış açılarını değiştirmeleri gerektiğini aktardı. Buluşmanın amacının yeni fikirleri incelemek, bakış açılarını değerlendirmek, böylece çözümlerin kilidini açabilmek olduğu vurgulandı.

İklim krizinden en çok etkilenen Afrika

Şuan tüm dünyada küresel ısınmanın en ciddi sonuçlarını Afrika ülkeleri çekerken, aslında oluşan krizde en az sorumluluğa sahip olanlar onlar. Ancak bilindiği üzere Afrikalı ülkelerin yaşanan sorunları altyapı ve mali eksiklik nedeniyle tek başlarına çözmeleri mümkün görünmüyor. İklim krizinin çözülmesi için gelişmiş ülkelerle beraber hareket edilmesi ve kolektif adımların atılması önemli.

Kaynak: BBC