İlaç fiyatlarında büyük zam kapıda! İlaç şirketleri zam istiyor! İlaç fiyatları ne olacak?

2022 yılına girilmesi ile birlikte pek çok mali konuda büyük değişikliklere gidildi. Devlet tarafından ödenen maaşlara yüksek oranlarda zamlar yapılırken, devletin hesaplamaları ile belirlenen hizmetlerin güncel fiyatları merak edilmeye başlandı.

Devlet aracılığı ile hesaplanarak fiyat tahsisi yapılan sektörlerden biri olan ilaç sektöründe de yeni dönem itibari ile değişiklikler yapılacak. Konu ile ilgili olarak fikirlerini dile getiren İlaç Endüstrisi İşverenleri Sendikası Genel Sekreteri Savaş Malkoç, yapılacak olan hesaplamaların mevcut piyasa şartlarına uygun olarak karar verilmesi gerektiğine dikkat çekti. Malkoç’un açıklamalarının devlet tarafından yapılacak olan ilaç sektörü fiyat hesaplamalarında uygulanması durumunda, ilaç fiyatlarına yüksek oranlarda zamlar geleceği düşünülüyor.

Euro Kuruna Göre Belirleniyor!

İlaç sektörü içerisinde yer alan ve çeşitli hastalıkların tedavi edilmesi amacı ile vatandaşın hizmetine sunulan ilaçların fiyatları, euro kuru baz alınarak belirleniyor. Her yıl şubat ayı içerisinde, devletin uygun gördüğü oranda sabitlenen euro kuru ilgili yılın ilaç fiyatlarına etki ediyor.

Geçtiğimiz yıl yüzde 4,58 TL’ye sabitlenen euro kurunun, bu yıl itibari ile değişiklik gösteren döviz kurları göz önünde bulundurularak hesaplanması ve şubat ayında açıklanması bekleniyor.

Genel Sekreter Savaş Malkoç Sabit Kur Beklentisini Açıkladı!

Geçtiğimiz günlerde ilaç sektörüne dair açıklamalarda bulunan İlaç Endüstrisi İşverenleri Sendikası Genel Sekreteri Savaş Malkoç, yeni dönem için belirlenecek olan sabit kur ile ilgili sektör beklentilerini dile getirdi.

2021 yılının sonlarına doğru ani yükselişe geçen euro kurunun 20 TL seviyesini aşmış olmasının sektörü oldukça kayba uğrattığını dile getiren Savaş Malkoç, bu yıl itibari ile euro kurunun en az 6,40 TL’ye sabitlenmesi gerektiğini ifade etti. Konu ile ilgili olarak yetkili kurumlara seslenen Savaş Malkoç, yapılacak olan döviz sabitleme kuru işleminin, gerçek piyasalara uygunluğun göz önünde bulundurulması gerektiğini dile getirdi.

İlaç Sektöründe Yüzde 100 Zarar!

Sektöre dair açıklamalarına devam eden Malkoç, 2021 yılında yaşanan ekonomik olumsuzluklara rağmen Şubat 2021’de belirlenen kura göre satış yapmak durumunda kaldıklarını belirtti. Malkoç, bu durumun sektöre yüzde 100 maliyet olarak geri döndüğünü açıkladı.

Exit mobile version