İlaç tedavisi gören vatandaşlara, müjdeli haber verildi! 29 İlaç daha SGK kapsamına alındı! 2022 SGK ödemeli ilaç listesi

Çeşitli rahatsızlıklarından ötürü ilaç tedavisi görmek zorunda olan vatandaşlar için bazı ilaç grupları SGK kapsamında ödeniyor. SGK tarafından karşılanan ilaç listesi birçok vatandaş tarafından merak ediliyor. Maddi durumu olmayan ya da sigortalı olduğu halde ilaç parası ödemek zorunda olan vatandaşlar, yüzlerce ilaç firması içerisinde hangi ilaçların geri ödeme kapsamında olduğunu araştırıyorlar.

Bazı hastalıkların tedavileri için kullanılan ilaçların, SGK tarafından karşılanmıyor olması vatandaşların yoğun tepkisi ile karşılanmıştı. Sağlığın, maddi temellere dayandırılmaması gerektiğini savunan vatandaşlar, konu ile ilgili olarak tepkilerini dile getirdiler. SGK, vatandaşların çağrılarına sessiz kalmayarak, 2022 yılında 29 ilacı daha ödeme kapsamına aldığını duyurdu. Peki, hangi ilaçların ödemeleri SGK kapsamına alındı?

2022 SGK Ödemeli İlaç Listesi

Yeni dönemin gelmesi ile birlikte, pek çok hizmet alanında olduğu gibi SGK ilaçları başlığında da çeşitli düzenlemeler yapıldı. SGK, ödemelerini kendi kapsamına almış olduğu güncel ilaç listesini şu şekilde yayınladı:

SUT Tebliğ Yayınlandı!

Sağlık alanında ki ücretlendirmeleri ve diğer düzenlemeleri belirleyen Sağlık Uygulama Tebliğ (SUT), güncel hali ile yayınlandı. Yayınlanan yeni Sağlık Uygulamaları Tebliğ’inde şu ifadeler kullanıldı: “Sağlık raporu ile belgelendirebilmek şartı ile SUT eki “Hasta Katılım Payından Muaf İlaçların Listesi” (EK-4/D) içerisinde belirtilmiş olan hastalıkların tedavisi için kullanılan ilaçlarda, katılım payı talep edilmez. Bu liste dışında kalan hastalıklar için ise katılım payı alınmaktadır.”

SGK Katılım Payları 2022

Yeni dönemde, gruplara göre SGK tarafından kesilen katılım payları şu şekilde belirlenmiştir:

Çalışanlardan kesilen ilaç katkı payları eczanelere ödenirken, emeklilerden kesilen ilaç katkı payları emekli maaşlarına yansıtılır.

Exit mobile version