Gündem

İlde ölümlü vaka artıyor: 2 genç daha hayatını kaybetti!

Kötü haber geldi. Bir il diken üstünde. Son 5 günde 2. vaka ölümle bitti. Hayatını kaybeden 2 kişinin de 25 yaşlarında olduğu öğrenildi. Öte yandan 36 yaşındaki bir kadın da hayatını kaybetmişti.

Sivas’ta kene ısırması nedeniyle ölen kişilerin sayısı artıyor. Halk arasında bilinen adıyla kene ısırması olan Kırım Kongo Kanamalı Ateş (KKKA) hastalığı, sıcaklıkların artmasıyla arışa geçti. Sivas’ta kene ısırması sonucu peş peşe üç ölümlü vaka meydana geldi. Son 5 günde hayatını kaybeden 2 kişinin de yaşlarının 25 olduğu bildirildi.

HAYATLARINI KAYBETTİLER

Sivas’ın Gölova ilçesine bağlı Boğazköy Köyü’nde yaşayan 36 yaşındaki Ş.T’nin vücuduna kene yapıştı. Bir süre sonra rahatsızlanan Ş.T, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı şüphesiyle anestezi yoğun bakım servisinde tedavi altına alınan Ş.T, müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

İKİ KİŞİ DE 25 YAŞLARINDAYDI

Öte yandan yine Sivas’ta dün Merkeze bağlı Olukman köyünde hayvancılıkla uğraşan 25 yaşındaki E.N’nin vücuduna kene yapışmıştı. Tedavi altına alınan E.N, müdahaleye rağmen hayatını kaybetmişti.

6 Haziran günü de Gemerek ilçesine bağlı Eşikli köyünde çobanlık yapan 25 yaşındaki Afganistan uyruklu Gülbidin Ekberi, vücuduna kene yapıştıktan sonra kaldırıldığı hastanede can verdi. Yakınlarına teslim edilen Ekberi’nin cenazesi Afganistan’a götürüldü.