Ilgaz Dağı’nda sezon açılacak! Rezervasyonlar bu haftadan itibaren başlıyor!

Kışın en popüler tatili lokasyonlarından biri olan Ilgaz Dağı’ndaki kayak merkezlerinde sezon bu hafta sonu başlayacak. Her yıl pek çok farklı ilden yerli ve yabancı turiste öyle yani kayak merkezindeki doğal güzellikler büyük rağbet görüyor.

Kar kalınlığının 35 cm’ye ulaşmış olduğu Ilgaz Dağı’nda kış sezonu açıldı. Tesisler bu hafta sonundan itibaren misafir kabul etmeye başlayacak.

Türkiye’de kış tatili sezonu başladı

Türkiye’deki önemli kayak merkezleri arasında olan Ilgaz Dağı’nda kayak sezonu başladı. Kastamonu-Çankırı aralan Ilgaz dağı üzerinde iki farklı kayak merkezi bulunuyor. Her seviyedeki kayak severin kolayca kayak yapabileceği bu merkezlerden her yıl yoğun olarak ziyaretçi akını gerçekleşiyor. Doğal güzellikler arasında farklı aktivite imkanları bulan ziyaretçiler burada kızak, snowboard ve kayak yapabiliyor.

Ilgaz Dağı’nda 5.6 kilometrelik pisti ile birlikte yurdun tepe kayak merkezinin yanında diğer yamaçlarda Ilgaz dağı kayak merkezi ve Yıldıztepe kayak merkezi bulunuyor. Kalk merkezlerinin fazla olması ziyaretçiler için farklı seçenekler sunuyor. Ilgaz Dağı’nda toplamda 1437 yatak kapasitesine sahip olan sekiz otel yer alıyor.

Türkiye’deki önemli kış turizm merkezlerinden biri olarak bilinen Ilgaz Dağı’nda kar yağışının etkili olmasıyla birlikte planlanan yeni sezon için start verildi. Günübirlik ve haftalık konaklama için rezervasyon alan tesisler sezon hazırlıklarını tamamladı. Yeni yıl için hazır olduklarını belirten tesisler salgın sonrası yoğun ziyaretçi hakkını bekliyor.

Kar kalınlığı yükseldi

Ilgaz Dağı’nda sezonun açılmasıyla birlikte kar kalınlığı 35 santime kadar ulaştı. İstenen kar yağışının gelmesiyle birlikte yılbaşı tatiline burada geçirmek isteyen vatandaşlar rezervasyonlarını erkenden yaptı. Ilgaz Dağı’ndaki kayak sezonu bu hafta sonu açılacak. Kastamonu kayak antrenörü derneği başkanı olarak bilinen Fırat Coşkun yapmış olduğu röportajda Ilgaz Dağı’nda doğal güzelliklerin ön plana çıkmış olduğunu belirtip geçen haftalarda güzel kar yağışlarının olduğunu ve bu şekilde pislerim hazır bir hale geldiğini paylaştı. Fırat Coşkun, yetkililerin mevcut olan karı kaybetmeden kayak zeminlerini uygun hale getirdiklerini ve yılbaşı öncesinde sezonun açılmasının planlandığını belirtti.

Exit mobile version