GenelGündemKamu

İlk günden çöktü! e-Devlet’te seyehat izin belgesi alınamıyor

17 günlük tam kapanma döneminde vatandaşların şehirler arası seyahat yapabilmesi için e-Devlet üzerinden izin belgesi alması gerekiyor. Ancak kısıtlamanın ilk gününde sistem aşırı yoğunluktan çöktü. Teknik arıza nedeniyle işlemler askıya alındı.

Seyahat izin belgesi teknik bir arıza nedeniyle alınamıyor.

Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında Türkiye’de 17 günlük kapanmaya girildi. Seyahat ve çalışma izin belgelerinin kısıtlama süresince e-devlet ve ALO hattından yapılabileceği İçişleri Bakanlığı tarafından duyuruldu. Ancak kısıtlamanın ilk gününde sistem çöktü. Sistemdeki teknik bir aksaklık nedeniyle şu an işlem yapılamıyor.

Vatandaşlar Çalışma Muafiyet İzin Belgesi için de Kaymakamlık ve e-Devlet’e akın etti. Hem kaymakamlık hem de e-Devlet’te muafiyet belgesi yoğunluğu oluştu. Muafiyet belgesi almak için e-Devlet’e giren vatandaşlar “Çalışma Muafiyet İzin Belgesi Verilmesi Hizmeti Kısa Bir Süre İçerisinde Hizmete Açılacaktır” bildirimi ile karşılaşıyor.

Vatandaşların belge alması sıkıntıya girince E-devlet sitesi yönetimi bir mesaj yayınlayarak bilgilendirme yaptı. Kısa süre içinde sistemlerin tekrar açılacağı belirtildi.

e-devlet üzerinden kişisel başvuruyla alınacağı söylenen muafiyet belgelerinin “zorunlu” olduğunun duyurulmasının ardından büyük bir karmaşa yaşandı.

E-Devlet ekranlarında çıkan “Yapılan teknik bir çalışma nedeniyle hizmet geçici süreliğine sunulamamaktadır” mesajının ardından mevcut ıslak imzalı ve kaşeli şirket belgelerinin 3 Mayıs Pazartesi’ye kadar kullanılabileceği duyuruldu.

Tam kapanma döneminde yasaklardan muaf olan vatandaşların çalışma izin belgesini muhakak alması gerekiyor. Aksi durumda vatandaş adli/idari para cezası ile karşılaşacak. e-Başvuru sitemi üzerinden alınan görev belgesi muafiyet nedeni/güzergahı ile sınırlı olacak.