EkonomiGündemTeknoloji

İlk kasiyersiz mağaza! Starbucks’tan büyük yenilik

Dünya’nın birçok yerinde mağazası bulunan Starbucks, Amazon’la işbirliği yaparak ABD’de kasasız şube açtı. Kahveler baristalar tarafından hazırlanıp müşterilere verilecek ancak ödemeler dijital ortamda gerçekleştirelecek.Kahve zinciri Starbucks, Amazon’la işbirliğine giderek ABD’de kasasız şube açtı. Starbucks’ın getirdiği uygulama şekilde birçok şirket kasasız şubeler açma üzerinde araştırmalar yapmaya başlamış durumda.

“Herkes kendi kasiyeri oluyor”

Kahve mağazaları zinciri Starbucks, Amazon işbirliği ile Amazon Go’ların bir benzeri şeklinde çalışan ilk kasiyersiz mağazasını New York’ta hizmete açtı. 2022 yılında en az iki tane daha kasasız şube açılacak. Bu şubelerinde ABD’de bulunacağı belirtildi.

Müşteriler dilerse mağazada oturabilecek

Parakende zincirinin kasasız mağazasında müşteriler isterlerse oturabilecek bunun yanında gelip istediklerini alıp gidebilecekler.

Kahveler yine baristaların elinden

Her ne kadar kasiyer olmasa da kahveler baristalar tarafından hazırlanacak. Burada en büyük amaç müşterilerin kasa sırası beklenmeyecek oluşu olacak.

Bazı markalarda farklı yenilikler geliştirmeye başladı

Yapay zekâ, robotlar ve dijital ekranların giderek artan ağırlığı ile birçok marka benzer denemeler yapıyor. White Castle zinciri Miso Robotics işbirliği ile robotik kollarla yemek pişirmeyi test ederken, Domino’s Pizza teslimat için kendi kendini süren araçları deniyor.