İlk kez ev almak isteyenlere devlet 31 bin TL geri ödemesiz para veriyor!

Ev fiyatlarındaki yükseliş nedeniyle vatandaşlar kredilere yöneliyor. Ancak devlet ev almak isteyenlere 31 bin TL’ye kadar geri ödemesiz para veriyor. Bunun için tek yapmak gereken ise konut hesabı açmak. Ziraat Bankası konut hesabı ile ilgili olarak resmi internet sayfası üzerinden bilgilendirmede bulundu.

İlk kez ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar, ev satın almanın yollarını internet sayfalarında araştırıyorlar. Devlet ev almak için birikim yapan vatandaşlara karşılıksız ödeme yapıyor. Ziraat Bankası tarafından yapılan açıklamaya göre, hesap açtırarak 3 yıl birikim yapanlara yüzde 20 devlet ödemesi yapılacak. 36-47 aylık vadelerde devlet desteği 26.995,96 TL, 60 ay üzeri birilim yapana 31.149, 18 devlet desteği ödemesi yapılıyor.

En az 36 aylık düzenli birikimini tamamlayan ve konut alımı yapan katılımcılar konut hesabı için Devlet katkısı başvurusu yapabiliyor. Ayrıca katılımcıların hesap kapama ve başvuru işlemlerini konut alımı yapıldıktan ve tapu belgesi edinildikten sonra yapmaları gerekiyor.

Kimler başvuruda bulunabilir?

07.04.2015 itibariyle tamamı kendi adına kayıtlı bir konut sahibi olmayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları,
Konut satın almadan önce en az 36 ay boyunca düzenli birikim yapanlar,

Konut satın aldıktan itibaren 6 (altı) ay içinde gerekli belgelerle Bankamıza başvuranlar Devlet Katkılı Konut Hesabı’ndan yararlanabilecektir.

Düzensiz ödeme durumunda devlet katkısı kazanma hakkı kaybolacaktır.

Devlet katkısı almak için başvurulan konut dışında, 07.04.2015 tarihinden itibaren devlet katkısına konu olacak nitelikte başka bir konut edinilmemiş olunması gerekmektedir.

Exit mobile version