Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

İlkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerine büyük müjde! Tüm öğrencilere 1.611 TL yardım parası veriliyor: Ödemeler başladı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından eğitim giderlerinin karşılanması ve eğitim hayatının bölünmemesi amacı ile bir destek veriyor. Öğrencilere verilen bu destek tutarı ise 1.611 TL olarak açıklandı. Aile Bakanlığı tarafından öğrencilerin eğitim giderlerinin karşılanması amacı ile 1.611 TL veriliyor. Bu ödemelerin ise ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerine verildiği aktarıldı.

ÖĞRENCİLERE 1.611 TL VERİLİYOR

Öğrencilere farklı alanlar tarafından da yardım parası verildiği paylaşılırken KYK, Kaymakamlıklar, Aile Sosyal Hizmetler Bakanlığı, SYDV, SGK, VGM, vakıf ve dernekler, ticari kuruluşlar tarafından da öğrencilere destek verildiği aktarıldı. Bu kurumlar tarafından öğrencilere nakit yardım yapıldığı belirtilirken Aile Bakanlığı tarafından 1.611 TL verildiği paylaşıldı.

Söz konusu destekten yararlanmak isteyenlerin SYDV’ler aracılığı ile başvuru yapabileceği belirtilirken il meclisine başvuru yapılabildiği de aktarıldı. Başvuru yapacak olanların okur parası başvuru dilekçesi ile başvurularını yapabilecekleri aktarıldı.

PARALAR PTT’DEN ALINABİLECEK

2022 yılında sağlanan öğrenci parası ödemeleri, ilkokuldan üniversiteye kadar olan tüm dönemlerdeki öğrencileri yakından ilgilendiriyor. Bu ödemeler ise başvurusu kabul edilenlere yapılacak. Başvurusu kabul edilenler parasını PTT üzerinden alabilecek.