İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri dikkat! MEB’den son dakika karı: Artık baştan sona farklı olacak

Milli Eğitim Bakanlığı, ortaokul öğrencilerine yönelik olarak karnelerde önemli bir değişikliğe gidildiği belirtilerek artık ders notlarının yanı sıra öğrencilerin sosyal etkinliklere katılım durumları da karnelerde yer alacağı ifade edildi. AyrıcabBu yenilikle ilgili detaylar bakanlık tarafından paylaşılırken önceden yalnızca ders ve davranış notlarını içeren karnelerde büyük bir değişiklik yapıldığı ilk defa 2023-2024 eğitim-öğretim döneminde dağıtılacak olan yeni tasarımlı karneler, sadece akademik başarıları değil, aynı zamanda sosyal etkinliklere katılım durumlarını da içereceği vurgulandı.

Sosyal Etkinlikler 5 Ana Başlık Altında Değerlendirilecek

Okul içi ve dışında gerçekleştirilen sosyal etkinlikler, karnelerde “bilimsel”, “kültürel”, “sanatsal”, “sportif” etkinlikler ve “toplum hizmeti” olmak üzere 5 ana başlık altında değerlendirileceği ifade edilerek öğrencilerin sosyal etkinliklere katılım durumları, karnelerinde “katılım”, “ürün ortaya koyma”, “performans gösterme” ve “derece alma” şeklinde dört ana düzeyde işleneceği vurgulandı. Bu sayede öğrencilerin sosyal etkinliklere olan katılım düzeyleri belirli bir sistemle karnelere yansıtılacak.

Spor ve Sanat İlgisi Erken Belirlenebilecek

Yeni uygulama kapsamında, e-Okul sistemi üzerinden öğrencilerin sosyal etkinliklerine ilişkin kayıtların, öğrencinin bir üst eğitim kurumuna yerleştirilmesinde rehberlik hizmetlerine kaynaklık etmesi hedeflendiği bildirilerek bu sayede okul idaresi ve öğretmenler, öğrencilerin sporla ya da sanatla ilgilenip ilgilenmediğini ve ilgi alanlarını daha erken tespit edebileceği paylaşıldı.

Öğrencilerin, MEB tarafından uygun görülen ve belirlenen kurum ve kuruluşlarda, velilerin bilgisi dâhilinde kendi ilgi, istek ve yeteneklerine uygun olarak gerçekleştirdikleri etkinlikler de e-Okul modülüne işlenecek. Bu kapsamda öğrencilerin katıldığı etkinlikler resmî kayıtlara geçirilerek takip edilebilecek.

Sosyal Etkinlik Modülü Uygulama Kılavuzu Yayımlandı

MEB, uygulamanın sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi için bir kılavuz yayımladı. Kılavuzda sosyal etkinlik alanları ve kategorileriyle ilgili detaylı bilgilere yer verilirken, etkinliklerin e-Okul sistemine nasıl işleneceği örneklerle açıklanıyor. Kılavuza, Temel Eğitim Genel Müdürlüğü’nün internet sayfasından ulaşılabilecek.

Exit mobile version