İmam hatiplilere “Sapık” diyen Erol Mütercimler hakkında yasal süreç başladı!

Katıldığı bir televizyon programında İmam Hatip mezunlarına “Bu imam hatipten mezun olmuş olanlar karşımıza ne olarak çıkıyor? Cinsi sapık, sahtekar, ahlaksız…" diyen Erol Mütercimler, hakkında soruşturma başlatıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), bir televizyon programında imam hatiplilere hakaret ettiği gerekçesiyle Haliç Üniversitesi öğretim üyesi Dr. Erol Mütercimler hakkında yasal süreci başlatıldığını duyurdu.
MEB Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz, “Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı resmi okul türleri içinde, bir devlet kurumu olarak faaliyetlerini yürüten imam hatip okulları üzerinden halkımızın benimsediği dini değerleri alenen aşağılama, kamu barışını bozmaya teşebbüs, halkı kin ve düşmanlığa sevk etmesi nedeniyle söz konusu şahıs hakkında yasal işlemler ve hukuki süreç başlatılmıştır” dedi.

EROL MÜTERCİMLER NE DEMİŞTİ?

Erol Mütercimler, katıldığı TV programında “Bu imam hatipten mezun olmuş olanlar karşımıza ne olarak çıkıyor? Cinsi sapık, sahtekar, ahlaksız…” ifadelerini kullanmıştı. Radyo ve Televizyon Üst Kurulu da Mütercimler’in sözleri sebebiyle inceleme başlatıldığını açıklamıştı.

Exit mobile version