Gündem

İmralı Açıklarında ceset bulundu: Kayıp mürettebata mı ait olduğu araştırılıyor

Kötü hava şartları nedeniyle İmralı açıklarında 14 Şubat günü batan Batuhan A. Kargo gemisindeki 4 mürettebata halen ı-ulaşılamadı. Bugün İmralı açılarında buluna bir cesedin kaybolanlardan birine ait olabileceği düşünülüyor.

14 Şubat’ta batan Batuhan A. adlı kargo gemisindeki kayıp 4 mürettebattan birine ait olabileceği değerlendirilen bir ceset İmralı Adası açıklarında bulundu.

Bursa ve Balıkesir valilikleri koordinasyonunda 18 gündür aralıksız devam eden aramalarda Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, İmralı Adası açıklarında bir kişinin cansız bedenine ulaştı.

Kimlik tespitine gönderildi

Kargo gemisindeki kayıp mürettebattan birine ait olabileceği değerlendirilen ceset, Karacabey Kurşunlu sahiline çıkarılıp kimlik tespiti için Bursa Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Bursa Valisi Demirtaş’tan açıklama

Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, bulunan cesedin kimlik tespiti için Adli Tıp Kurumu’na gönderileceğini ve DNA örneklerinin ardından kimlik bilgilerinin belirleneceğini açıkladı.

6 kişilik mürettebattan 4’ü kayıptı

Balıkesir’in Marmara Adası’ndan 14 Şubat’ta Bursa’ya gitmek üzere yola çıkan ve 15 Şubat’ta Karacabey açıklarında batan gemide 6 kişilik mürettebat vardı. Geminin kaptanı, ikinci kaptanı, mühendisi ve stajyeri hala kayıp.

Arama çalışmaları devam ediyor

Kayıp 3 mürettebat için arama çalışmaları aralıksız devam ediyor.