Gündemİzmir HaberleriManşet

İnciraltı hesapları bozuldu! O davaya ret

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın hazırladığı İnciraltı Turizm Merkezi planlarının onay sürecinde Ziraat Mühendisleri Odası, planların onaylanmasını sağlayacak tarım dışı izin belgesinin iptal edilmesi için dava açmıştı.

Söz konusu davaya ilişkin katıldığı bir programda önemli açıklamalarda bulunan AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Ziraat Mühendisleri Odası’nın İzmir 6. İdare Mahkemesi’nde yürütmeyi durdurma talebiyle açtığı davanın reddedilmesi nedeniyle bir üst mahkemeye başvuruda bulunduğunu ancak İzmir 3. Bölge İdare Dava Dairesi’nin de yerel mahkemenin kararını onayarak ret kararını kesinleştirdiğini duyurdu.

Öte yandan Vekil Kaya, “İzmir düşmanları ile Soyer buna çok üzüldü. Ancak gerçekler bu… Buna sevinen İzmir oluyor” dedi.

‘Bu plana engel olmak İzmir’e ihanettir’

İnciraltı planlarına açılan davanın bir üst mahkemece reddedilmesine “Bugün çiftte zafer yaşıyoruz” diyerek yanıt veren İnciraltı Gelişim Derneği Başkanı Tayfun Karabulut, “Yıllardır kangrene dönüşmüş İnciraltı’nda adım adım çözüme gidiliyor. Önümüzdeki günlerde planların onaylanmasını bekliyoruz. Ve bu plan onaylandığında artık kimsenin karşı gelmemesini istiyoruz. Çünkü bugün tarım dışına kullanım izin belgesini iptal ettirmek için Ziraat Mühendileri Odası Genel Merkezi’nin açtığı davaya; İnciraltı planları kamu menfaatine uygundur denilerek ret verildi. Bu da bunun kanıtıdır. Artık bu proje hayata geçtiğinde 85 futbol sahası büyüklüğünde, 590 bin metrekarelik bir yeşil alan kazanacağız; 35 bin gencimize iş kapısı olacak bir planın önünde durmanın veya buna engel koymak ihanettir. Bu ihanete kimsenin ortak olacağını düşünmüyorum. İnciraltı ve Bahçelerarası toprak sahibine İzmir sahip çıkacak ve sermayeye yem etmeyecektir” sözlerini kaydetti.

İnciraltı’nda tarım üzerinden rant hesabı