İzmir Haberleri

İnciraltılılardan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür

İnciraltı ve Bahçelerarası toprak sahipleri bundan 3 yıl önce, şehrin mücevheri olan İnciraltı’nın plansız kalması ve İzmir’in de bu duruma yıllardır sessiz kalarak İnciraltı’nı sahip bırakması nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çağrıda bulunarak, çeşme otoban üzerine astıkları afişle seslerini duyurmuştu. Toprak sahipleri bu kez aynı afişle Cumhurbaşkanını, İzmir ziyareti öncesi, Türk bayrakları ve çiçeklerle düğün yerine çevirdikleri İnciraltı’na davet edip, teşekkür etmek istediklerini belirttiler.

İZMİRLİLER SAHİP ÇIKMADI

İnciraltı Gelişim Derneği Başkanı Tayfun Karabulut, “50 yıla dayanan İnciraltı planlama sorunu İzmir’in sesiz kalması ve İzmirlilerin sahip çıkmamaları üzerine son çare gördüğümüz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a yaptığımız çağrı ile hızlanıp, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından planlarımız çıkmıştı. Cumhurbaşkanımıza İzmirli toprak sahipleri olarak kendilerine teşekkür etmek istiyoruz” dedi. Karabulut, sözlerini şöyle sürdürdü: “Cumhurbaşkanımızın talimatları ile biz İzmirli İnciraltı toprak sahiplerini sermayeye yem etmemek, planlamanın hızla devam edip İzmir’e kazandırılması için de canla başla çaba sarf eden İnciraltı’nın kahramanı AK Parti İzmir Milletvekili Sayın Mahmut Atilla Kaya’ya da yıllardır mücadelede yanımızda bulunmasından dolayı teşekkür ediyoruz.”

YEŞİL ALAN VE İSTİHDAM

İnciraltı’nın 1991 yılında Resmi Gazete ile turizm bölgesi ilan edildiğini, yıllar öncesinde de tarım vasfını yitirdiğini hatırlatan Karabulut, “Bugün kamuya faydasız işletmelerle İzmirlilerin kullanamadığı İnciraltı; adeta kentin çöküntü alanı haline gelmiştir. Aslında yıllardır İzmir’in mücevheri olarak yanı başında bekleyen İnciraltı iki kez EXPO adaylığı ile de tüm dünyanın hayran kaldığı bir bölge olmuştu. Cumhurbaşkanımızın talimatları ile çıkan, sağlık turizm odaklı İnciraltı planlarının hayata geçmesi ile 22 bin yeni yatak kapasiteli turizm bölgesini İzmir kazanmış olacak. İnciraltı tek başına; bugün şehrin merkezindeki yatak kapasitesini iki katına çıkararak İzmir ve ülke ekonomisine, turizmine büyük katkı sağlayacaktır. Maksimum 3 kat ile sınırlı olan İnciraltı planlaması ile aynı zamanda İzmirliler 35 futbol sahası büyüklüğünde yepyeni nitelikli yeşil alan kazanmış olacak ve yapılacak işletmeler ile 35 bin İzmirli gencimize iş imkanı yaratılacaktır” diye konuştu.

CUMHURBAŞKANIMIZI İNCİRALTI’NDA MİSAFİR ETME HEYECANI İÇERİSİNDEYİZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür ettiklerini vurgulayan Karabulut sözlerini şöyle sürdürdü: “İzmir’in 50 yıllık makus talihini yenen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a İzmirliler olarak teşekkür ediyoruz. Biz İzmirli İnciraltı ve Bahçelerarası toprak sahipleri olarak taş üstüne taş koyanı asla unutmayız. İzmir’i ve İnciraltı’nı İzmir ziyareti ile düğün yerine çeviren, İzmirlilerin 40 yıllık sorununu çözen Cumhurbaşkanımızı İnciraltı’nda misafir etme heyecanı içerisindeyiz. Bu biz İzmirlilerin en büyük hayali olacaktır.