İndirimli İzmirim Kart kullananlar dikkat: Bunu yapmanız gerekiyor!

İzmir’de öğrenciler indirimli kart kullanıyorlar. Ancak İzmirim Kart kullanıcılarını ilgilendiren bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamaya göre, MEB ve YÖK sorgulaması sonucu kaydı bulunmayan ve öğrencilik hakkı kalmamış kişilerin kartları tam kart tarifesi ile işlem görüyor. Yeniden öğrencilik hakkı kazananların ise aktifleştirme işlemi yapması gerekiyor.

İzmir’de toplu taşıma kullanan vatandaşlar İzmirim Kart kullanıyor. Öğrenciler ise İzmirim Kart’tan indirimli olarak faydalanabiliyor. Ancak Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) sorgulaması sonucu kaydı bulunmayan ve öğrencilik hakkı kalmamış kişilerin kartları tam tarifesine geçiyor.

Tekrar indirimli kullanmak için ne yapmak gerekir.

Tekrar indirimli kart kullanmak isteyenlerin yapması gerekenler açıklandı. Buna göre, tekrar öğrencilik hakkı kazananlar, https://www.izmirimkart.com.tr/tr/KartAktiflestir internet üzerinden form doldurarak aktifleştirme yapabilirler.

Söz konusu forma TC kimlik numarası, baba adı, doğum bilgilerini girmek gerekiyor. Sorgulama sonucu olumsuz çıkan öğrencilerin, okulları ile iletişim kurarak MEB ve YÖK güncellemelerini yaptırmaları gerekmektedir.

Exit mobile version