İngiliz Hükümeti Raporu Gizlemiş, Korkunç Tahminler Yer Alıyor

İngiliz hükümetinin tüm dünyayı ilgilendirecek çok kritik bir salgın raporunu gizlediğinin ortaya çıkması deprem etkisi yarattı. Raporda ise insanlığı bekleyen korkunç tahminler yer alıyor. Öte yandan, Çin’den, Türkiye’de de yaygın olarak kullanılan CoronaVac aşısının Delta varyantı karşısındaki etkilerine ilişkin açıklama geldi.

İngiliz hükümetin en iyi bilim insanlarına göre, her üç kişiden birini öldürebilecek virüs senaryosu son derece hiç uzak değil, tam tersi ‘gerçekçi bir olasılık.

Gelecekte Ortaya Çıkacak Varyant 3 Kişiden 1’ini Öldürebilir

Acil Durumlar için Bilimsel Danışma Grubu (SAGE) tarafından bugün yayınlanan belgeler, gelecekteki bir varyantın, bulaştığı her üç kişiden birisini öldüren MERS kadar ölümcül olabileceği konusunda uyardı. Hükümetin uzman kurulu, virüsün mutasyona uğrama olasılığının, virüsün en yaygın olduğu zamanda (şu anda İngiltere’de olduğu   gibi) en yüksek olduğunu söyledi. İngiltere’nin son derece başarılı aşı girişiminin bir dezavantajı da olduğu belirtildi. Ülkenin daha yüksek bağışıklık seviyeleri, daha güçlü mutasyon sürecini hızlandırmaya yardımcı olabilir.

Bilim insanları, İngiltere’nin kış boyunca ek aşı dozları getirmesi, yurtdışından gelen yeni varyantları en aza indirmesi ve mutantın oluşmasını önlemek için vizonlar ve hatta virüsü barındırabilen kediler de dahil olmak üzere, hayvanları itlaf etmeyi düşünmesi gerektiğini söyledi.

Uzmanlar, çok da uzak olmayan bir gelecekte ortaya çıkabilecek potansiyel senaryoları inceleyen bir makalede, süper mutant bir varyant tehdidini açıkladılar. Buna göre, aşıya dirençli ‘Güney Afrika’ Beta varyantının, daha bulaşıcı ‘Kent’ Alfa veya ‘Hindistan’ Delta varyantlarıyla birleşmesi halinde gelecekteki bir varyantın aşılara dirençli olabileceği uyarısı yapıldı.

Ekstra Güçlü Mutasyon Olmadıkça Aşılar Yeterli

Ekip, ekstra güçlü bir mutasyon olmadığı sürece aşıların işe yarayacağını kabul etti ancak aşılar mutlak bağışıklık sağlamadığı için, aşılamaya rağmen ekstra can kaybının beklenmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Bilim insanları, daha ölümcül bir varyant olasılığının ‘gerçekçi bir olasılık’ olduğunu ve ölüm oranının artması üzerinde büyük bir etkisi olacağını kaydetti. Uzmanlar ve politikacılar, İngiltere şu anki üçüncü pandemi dalgasından çıkarken, hükümetin ‘kayıtsız olmaması’ gerektiğini gösteren rapor konusunda uyardılar.

Parlamento Grubu’nun koronavirüs ile ilgili başkan yardımcısı Dr. Philippa Whitford şunları söyledi: “Bu rapor Birleşik Krallık Hükümeti aracılığıyla şok dalgaları göndermesi gerekirken, bunun yerine parlamento tatili sırasında bir sürü raporun arasından sessizce gizlendi” dedi.

SAGE “Covid-19’u Hala Yenemedik”

SAGE tarafından yapılan tavsiyeler ve yorumlarda, bu Kovid-19 salgınını henüz “yenemediğimiz” gerçeğinin altının çizilmesi dikkat çekiciydi.

Çin’de şu anda Kovid-19 salgınına karşı koldan iğne yoluyla sıvı zerk etmeyi gerektirmeyen bir aşılama yöntemi üzerinde çalışılıyor. Aşı, bir tür serum etkisi yapan bir soluma aygıtı aracılığıyla yapılıyor. Çinli araştırmacılar, soluma yoluyla Kovid-19 aşısını uygulama aşamasına getirmeye oldukça yakın. Klinik deneylerin sürdüğü aşıda “Faz 1” olarak nitelenen evre tamamlandı Bu aşamada nefes yoluyla alınan aşı, 130 Çin yurttaşı üzerinde denendi ve hiçbir yan etkiye rastlanmadı. Askeri Tıp Enstitüsü, şu anda Kovid-19 salgının ilk başladığı Wuhan kentinde 2. evre klinik deneyleri gerçekleştiriyor.

Exit mobile version