Gündem

İngiliz medyasından The Economist, CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nu manşetine taşıdı: Tüm oklar onu gösteriyor

Türkiye, 2023 seçimlerine hazırlanırken, uzun bir süredir muhalefetin kimi aday göstereceği tartışmaları gündeme geliyor. Birçok isim olası adaylar arasında gösterilirken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ismi son dönemlerde daha sık şekilde gündeme gelmeye başladı. The Economist dergisi de Kılıçdaroğlu için “Hayatının en büyük mücadelesine hazırlanıyor” diyerek, CHP Genel Başkanı’nı manşetine taşıdı. The Economist söz konusu haberde “İttifak henüz Cumhurbaşkanı adayını açıklamadı. Ancak tüm oklar Kılıçdaroğlu’nu işaret ediyor” ifadelerine yer verdi.

“Kılıçdaroğlu Hayatının En Büyük Mücadelesine Hazırlanıyor”

İngiliz medyasından, politika ve ekonomi dergisi The Economist, Türkiye’deki “güçlendirilmiş parlamenter” sisteme dikkatleri çekti ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu manşetine taşıdı. The Economist, ittifakın henüz bir aday göstermediğini ancak tüm okların Kemal Kılıçdaroğlu’nu işaret ettiğini yazdı. Dergi, Kemal Kılıçdaroğlu için “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın muhtemel rakibi ile tanışın” derken, okuyucularına da Kemal Kılıçdaroğlu’nu tanıttı. Dergi, olası aday Kılıçdaroğlu’nun, “hayatının en büyük mücadelesine” hazırlandığını yazdı.

Erdoğan ve AKP Değerlendirmesine Yer Verildi

The Economist söz konusu haberinde, güçlendirilmiş parlamenter sisteme dikkat çekti. Haberde “CHP lideri iyi bir cumhurbaşkanında olması gereken özelliklere sahip olsa da hala iyi bir aday olduğunu ispat etmesi gerekiyor” ifadeleri yer aldı. Söz konusu makalede öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve partisi AK Parti için de çeşitli değerlendirmeler yer aldı. Dergide konuya ilişkin yer alan yazıda “Erdoğan ve partisi bugün olduğu kadar hiç zayıf gözükmemişti” sözlerine yer verildi.

“Erdoğan’ın Düşük Faiz Konusundaki Yanlış Israrı”

The Economist dergisinde yer alan makalede “Erdoğan ve partisi AKP, bugün olduğu kadar hiç zayıf gözükmemişti. Erdoğan’ın düşük faiz konusundaki yanlış ısrarından dolayı, ülkedeki enflasyon yüzde 54’ün üzerine çıktı. Yılın başından bu yana uygulanan döviz mevduat garantileri ve yoğun Merkez Bankası müdahaleleri ile daha fazla destek bulan Türk Lirası, şimdi de Ukrayna’daki savaştan dolayı darbe alıyor” ifadeleri yer aldı.