DünyaGündemPolitika

İngiltere Dışişleri Bakanı’ndan Türkiye ziyareti!

İngiltere Dışişleri Bakanı James Cleverly Türkiye’ye geliyor. T.C. Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan resmi açıklamaya göre; İngiliz bakanın 13- 14 Eylül tarihlerinde Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’la görüşmesi bekleniyor.

Görüşme konusu merak edildi

Pek çok kişi yapılacak olan görüşmenin konusunu merak etti. Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan resmi açıklamaya göre; İngiliz bakan ve Hakan Fidan’ın ikili ilişkilerle beraber bölgesel ve uluslararası konuları tartışması beklenmekte.

Cleverly teşekkür etmişti

İngiltere Dışişleri Bakanı James Cleverly daha önce Türkiye’nin arabuluculuk yaptığı Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması’nın devam etmesinden dolayı Türkiye’ye teşekkür etmişti.

Dışişleri Bakanı Cleverly o dönem yaptığı açıklamasında; Türkiye ve Birleşmiş Milletler’e yapılan çalışmaları için teşekkür ederken, Rusya’nın gıdayı silah olarak kullanmaması gerektiğini vurgulamıştı.

James Cleverly kimdir?

1969 doğumlu olan James Cleverly İngiliz subay ve politikacıdır. Dışişleri Bakanlığı’na 2022 yılında başlayan Cleverly görevini aktif olarak sürdürmektedir. Cleverly, Dışişleri Bakanlığı’ndan önce de devletin farklı kadrolarında görevler almıştır. Daha önce Eğitim Bakanı, Londra Meclisi üyesi ve Muhafazakar Parti eş başkanlığı görevlerini sürdürmüştü.