DünyaGündemPolitika

İngiltere Savunma Bakanı istifa etti

İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace görevinden istifa ettiğini açıkladı. BBC’nin haberine göre; yeni Savunma Bakanı’nın İngiltere Başbakanı Rishi Sunak tarafından açıklanması bekleniyor.

Dört yıl boyunca görevini devam ettiren Ben Wallace, görevinden istifa ettiğini duyurdu.

Potansiyel Adaylar

BBC yayınladığı haberde, potansiyel adaylardan bahsetti. İşte o adaylar; Silahlı Kuvvetler Bakanı James Heappey, Hazine Bakanı John Glen ve Enerji Bakanı Grant Shapps.

Eski Bakan’dan istifa açıklaması

BBC’nin haberine göre Wallace, istifa sonrası şunları söyledi: “Ayrıldığım Savunma Bakanlığı şimdi 2019’da devraldığım organizasyondan daha modern, daha iyi finanse edilmiş ve daha kendinden emin.”

Başbakan’dan eski bakan için yorum geldi

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak’ın yaptığı açıklamasında, Ben Wallace’ın hükümetteki en zorlu görevlerde çalıştığını ve saygı ve teşekkürlerle görevinden ayrıldığı bilgisi haberde yer alan başka bir detay oldu.

Ben Wallace kimdir?

Ben Wallace, 15 Mayıs 1970 doğumlu İngiliz politikacıdır. 2019- 2023 yılları arasında İngiltere Savunma Bakanlığı görevinde bulunmuştur. Wallace, daha öncede farklı bakanlıklarda görevlerde bulunmuştur. Muhafazakar Parti’de (Conservative Party) siyaset yapmıştır.

Kaynak: BBC