İngiltere’de yaşayan Rus milyarder Roman Abramovich’in evlerini satmaya başladığı iddia edildi: Yaptırımlardan çok korkuyor

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal harekatına başlaması ile birlikte başta ABD ve AB ülkeleri olmak üzere diğer birçok ülkeden Rusya’ya yönelik yaptırım adımları atıldı ve bu adımlar atılmaya da devam ediyor. Hava sahalarını kapatan ülkeler, Rus bankalarına ekonomik yaptırımlar uygulayan ülkeler ve Rusya ile ilgili bağlantılı birçok alanda yaptırım kararı alan kurum ve kuruluşlar da ekonomik yaptırım adımlarını sürdürüyor. Yaptırım kararları gelmeye devam ederken, Rusya’nın yalnızlaştırılması için dünyada birçok organizasyon ve platformda Rus iş insanlarına, sporcularına ve vatandaşlarına yönelik dışlayıcı adımlar da atılıyor. Gelen ve gelmesi muhtemel olan yaptırım kararlarından korktuğu iddia edilen Rus milyarder Roman Abramovich’in, Londra’daki gayrimenkullerini satmaya başladığı ortaya çıktı.

Roman Abramovich’in Evlerini Satışa Çıkardığı İddia Edildi

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal harekatına başlaması, başta ABD ve Batılı ülkeler olmak üzere Rusya’ya yönelik yaptırım kararları alınmasına neden oldu. Birçok ülke Rus uçaklarına hava sahasını kapattı, birçok Batılı ülke de Rusya’ya ekonomik yaptırımlar uygulama kararı aldı. Son olarak bugün ABD Başkanı Joe Biden, ülkesinin hava sahasının Rus uçaklarına kapatıldığını açıkladı. Gelen yaptırımlar sadece Rusya’ya yönelik olmadı ve birçok Rus iş insanı ve Rus vatandaş da yaptırımlara maruz bırakıldı. Rusya’yı yalnızlaştırma adına atılan ve atılması muhtemel adımlardan korktuğu iddia edilen Rus milyarder Roman Abramovich’in Londra’daki evlerini satmaya başladığı iddia edildi.

“Yaptırımlara Maruz Kalmaktan Çok Korkuyor”

İngiltere İşçi Partisi Milletvekili Chris Bryant, Abramovich’in Londra’daki varlıklarını satışa çıkarmaya başladığını dile getirdi. Parlamento’da konuşan Bryant “Yaptırımlara maruz kalmaktan çok korkuyor, bu nedenle yarın yaşadığı evi ve başka bir daireyi daha elde çıkaracak” dedi. İngiltere savaşın başladığı ilk günden bu yana 100’den fazla Rus kişi ve kuruma yaptırım kararı açıklamıştı ancak listede Roman Abramovich henüz yer almamıştı. Abramovich gayrimenkullerinin yanı sıra İngiltere Premier Lig takımlarından Chelsea FC’nin de sahibi.

13,5 Milyar Dolarlık Net Serveti Var

Bloomberg milyarder endeksine göre Abramovich’in 13,5 milyar dolarlık net serveti bulunuyor ve ünlü milyarderin Londra’da birkaç evi var. Times dergisinde yer alan habere göre Braynt’ın satışa çıkarıldığını söylediği gayrimenkulün, Kensington Palace Gardens’ta bulunan 15 odalı ve 150 milyon sterlin değerinde bir ev olduğu belirtildi. Times dergisi ayrıca diğer dairenin de Chelsea Waterfront’ta bulunan 2018’de 22 milyon sterlin değerindeki bir gayrimenkul olduğunu iddia etti. Abramovich’in sözcüsü, Pazartesi günü ünlü milyarderin savaşı durdurmak için aracılık yapmaya çalıştığını dile getirmişti.

Exit mobile version