Gündem

İngiltere’den Flaş Koronavirüs Uyarısı! Bu 4 Belirtiye Sahipseniz…

Dünyanın her yerinde koronavirüs aşı çalışmaları devam ediyor. Ülkemizde aşılama hız kazanmaya devam ediyor. Türkiye’de çift doz aşı olan kişi sayısı bugün itibariyle 55.189.693 olarak açıklandı. Normalleşme süreci devam ederken İngiliz bilim insanları tarafından flaş bir açıklama yapıldı. Aşı olan vatandaşların da koronavirüs’ e yakalanma ihtimallerinin olduğunu açıklamaları tüm dünyada endişe yarattı.

Ülkemizde 10 Mart 2020 yılında ilk vakanın görülmesinin ardından aşılamanın hız kazanmasıyla rahatlamaya başlanan koronavirüs’ ten flaş haber geldi. İngiliz bilim insanları yapılan araştırmalar sonucunda çift doz aşı olmamıza rağmen koronavirüs ‘e yakalanma ihtimalimizin çok yüksek olduğunu açıkladı. Detaylı araştırmalar sonucunda özellikle 4 belirti üzerinde duran bilim insanları dikkat edilmesi konusunda uyardı.

4 Belirtiye Dikkat Çektiler

Bugüne kadar salgın sebebiyle dünyada 4 milyon kişi hayatını kaybetti. Tüm dünyada toplam 3 milyar doz aşı yapıldı. Türkiye aşı sıralamasında 9. sırada yer alıyor. Yüzlerce hastayı inceleyerek bu bulgulara ulaşan bilim insanları 4  belirtiye dikkat çekti. Aşı olmanın rahatlamaya sebep olmaması gerektiği konusunda uyaran İngiliz bilim insanları açıklamalarında baş ağrısı, burun akıntısı, hapşırma ve boğaz ağrısı belirtilerine sahip olan vatandaşların dikkatli olması hemen doktora danışmaları konusunda uyardı.

Bilim insanları üçüncü doz aşı ile ilgili de açıklamalarda bulundu. Üçüncü doz uygulamasının, Delta varyantına karşı daha güçlü antikor üretmesine yardımcı olacağını belirtti. Ayrıca Delta varyantı da baş ağrısı, burun akıntısı ve boğaz ağrısı ile kendini gösteriyor. Bu belirtiler gençlerde ağır bir soğuk algınlığı şeklinde ortaya çıkıyor.