İngiltere’den İzmir’e zayıflamak için geldi, hayatını kaybetti

2019 yılının Mayıs ayında İngiltere Londra yaşamını sürdüren 28 yaşındaki Özge Mitoğlu, Türkiye’ye geldi.

Tüp bebek tedavisinden önce fazla kilolarından kurtulmak isteyen Mitoğlu, İzmir’e geldi.

Burada özel bir hastanede midesini küçülten kadın iki gün sonra rahatsızlanıp hastaneye başvurdu.

Hastane ihmali görüldü

Genç kadın yapılan tedaviye yanıt vermedi ve ameliyattan dört gün sonra yaşamını yitirdi. Aile ise olayda hastanenin ihmali olduğunu ifade etti.

Doktor kendisine yönelik suçlamaları reddetti

Özge Mitoğlu’nun eşi Mehmet Mitoğlu, eşinin ölümü sonrasında savcılığa suç duyurusu yaptı. Soruşturma dahilinde operasyonu yapılan doktor M.Y.U.’nun tıbbi bir hatasının olup olmadığının araştırılması amacıyla evrak İzmir Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

İncelenen evrak sonrası hazırlanan iddianamede, M.Y.U. hakkında ‘taksirle ölüme neden olma’ suçundan 6 yıla kadar hapis cezası talebiyle İzmir 49’uncu Asliye Ceza Mahkemesinde dava açıldı. M.Y.U.’nun iddianamedeki ve mahkemedeki savunmalarında, ölümün ameliyattan değil, pıhtı atması sonrası bağırsaklarda oluşan komplikasyondan kaynaklandığını savunarak, suçlamaları reddettiği öğrenildi.

Cezalandırılması istendi

İzmir 49’uncu Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın karar duruşmasına, tutuksuz sanık M.Y.U. ve taraf avukatları katıldı. Savcı tarafından verilen mütalaada, İstanbul Adli Tıp Kurumu 8. Adli Tıp İhtisas Kurulu’ndan alınan rapor doğrultusunda Mitoğlu’nun tedavisine katılan genel cerrahi uzmanı M.Y.U.’nun uygulamalarının tıp kurallarına uygun olmadığı oy birliği ile görüş belirtildiği yer aldı. Savcı, sanığın, Mitoğlu’nun ölümüne taksirli davranışıyla sebebiyet verdiği ve üstüne atılı suçu işlediğinin delillerden anlaşıldığını belirterek ‘taksire ölüme neden olma’ suçundan cezalandırılmasını talep etti.

Hapis cezası para cezasına çevrildi

Mütalaa sonrası söz alan doktor M.Y.U.’nun avukatları, müvekkilinin beraatini talep etti. Mahkeme kararı açıkladı ve M.Y.U.’yu ‘taksirle öldürme suçuyla’ 3 yıl hapis cezasına çarptırdı. Sanığın duruşmalardaki iyi hali göz önünde bulundurularak bu ceza 2,5 yıla indirilirken hakim, sanığın kişiliğine, sosyal ve ekonomik durumuna, suçun işlenmesindeki özelliklere göz önüne alınarak hapis cezasını 45 bin 500 lira para cezasına çevirip, sanığın doktorluk mesleğini gerektirdiği dikkat ve özen yükümlülüğüne aykırı davranması sebebiyle taksirle suçtan mahkumiyetine karar verildiğinden doktorluk mesleğini icra etmekten 6 ay süreyle yasaklanmasına karar verdi.

Exit mobile version