İngiltere’den kaçan Rus milyarder Roman Abramovich Türkiye’ye yatırım mı yapacak?

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal girişimine başlaması ile birlikte Batılı devletler Rusya’ya karşı yaptırım kararları almaya başladı. Batı’dan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e ve Putin’in çevresindeki Rus oligarklarına karşı aldığı yaptırım kararları, Premier Lig ekiplerinden Chelsea’nin sahibi Roman Abramovich’i de vurdu. Chelsea kulübünü satmak zorunda kalan ve İngiltere’de malvarlığına el konulan Abramovich, soluğu Türkiye’de aldı. Lüks yatlarını Bodrum ve Marmaris’e demirleyen Abramovich’in, Türkiye’de yatırım yapacağı iddiaları gündeme geldi.

Roman Abramovich’in Yatları Türk Karasularına Girdi

Batı’nın Rusya’ya ve Rus oligarklara karşı aldığı yaptırım kararları gün geçtikçe artıyor. Bu yaptırımlar karşısında bir süre sessiz kalan Roman Abramovich, Birleşik Krallık’ta “yaptırım uygulanacaklar” listesine alınınca İngiltere’den kaçtı. Lüks yatlarıyla birlikte Türkiye’ye gelen Abramovich, soluğu Bodrum ve Marmaris’te aldı. Diğer Rus oligarklara göre çok daha geç şekilde yaptırımlara maruz kalan Abramovich, hafta başında Türk karasularına girdi ve Abramovich’in 162,5 metre uzunluğundaki, dünyanın en büyük yatları arasında yer alan “Eclipse” de dün itibariyle Türkiye’ye ulaştı. Eclipse’nin mürettebatı ile birlikte yola çıktığı görüntüler yayınlanırken, İngiliz medyasında çarpıcı bir iddia gündeme geldi.

Türkiye NATO Müttefiklerinin Yaptırımlarına Katılmamıştı

Abramovich geçtiğimiz hafta İstanbul’u ziyaret etmiş ancak uzun süre kalmamıştı. İngiliz medyasından Reuters haberine göre Abramovich ve diğer Rus oligarklar, Türkiye’nin Rusya’ya karşı yaptırımlara katılmaması gerekçesi ile Türkiye’ye yatırım fırsatlarını değerlendirmeye başladı. Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısını kınayan ve eleştiren ancak NATO müttefiklerinin Rusya’ya karşı yaptırımlarına katılmayan Türkiye’nin, Rus oligarklar için mallarını saklayabilecekleri uygun bir adres olduğu iddia edildi. Geçtiğimiz hafta İsrail’den özel jetiyle İstanbul’a gelen ve kısa bir süre sonra da Moskova’ya giden Roman Abramovich’in yatlarında olup olmadığı bilinmiyor.

Exit mobile version