İnşaat betonun üzerinde çipli takip sistemi yaygınlaştırılacak! Türkiye’de yeni model sistem uygulanacak!

Güvenle bina ve şehirlerin oluşturulması adına beton kalitesi çip yardımı ile birlikte elektronik ortam üzerinde denetlenecek. Geliştirilmiş olan elektronik beton izleme sistemi tanıtıldı.

Elektronik beton izleme sistemi Türkiye için toplamda 433.000 bina üzerinde uygulandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı sistem geliştirmek amaçlı olarak bir protokol imzaladı. İşte protokol ile ilgili tüm detaylar…

Elektronik beton izleme sistemi

Güvenli binaların ve şehirlerin oluşturulması amaçlı olarak beton kalitesini ölçmek için bir çip sistemi oluşturuldu. Çip sistemi yardımı ile birlikte elektronik ortam içerisinde bu beton kalitesi denetlenecek. Elektronik beton izleme sistemi üzerinden toplamda 433.000’e adına denetlemeler yapıldı. Bakanlık bu sistemi geliştirmek amaçlı olarak 2018 yılında Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanlığı ile bir protokol imzalamıştı.

Bakanlık açıklamıştı

Elektronik beton izleme sistemi ile birlikte proje kapsamı içerisinde bakanlığın denetim konusu üzerindeki bilgi birikimi, izleme ve güvenlik konuları üzerindeki tecrübesi birleştirildi. Yapılar üzerinde kullanmış olan betonun denetiminin yanında sağlıklı ve güvenilir yapıların yapılması amaçlandı. Bu şekilde depremlere karşı çok daha güvenilir yapılar kaliteli ve de yaşanabilir şehirler oluşturulması adına hedeflere ulaşılacak. Bakanlık tarafınca sistemin kurulması dedi proje içerisindeki tüm hizmetlerinin sağlanması için Aselsan iştiraki olan AselsanNet Şirketi görevlendirildi.

Çağrı merkezi 24 saat hizmet verecek

AselsanNet çalışmaların gerçekleştirilecek olduğu sektör analizi ve de proje çalışmalarını yürütüyor. Yazılım ve donanım ihtiyaçları adına beton kırım cihazları, el terminalleri ve beton etiketleri kullanılacak. AselsanNet interneti teknoloji uygun şekilde kullanması amaç tasarımlar yapıldı. Sahada tespit edilmesinin ardından uygulamalar yapıda kullanılmaya başlandı. Bunun ile birlikte AselsanNet tarafınca laboratuvarlarda alınmış olan verilerin saklanması amaçlı olarak veri merkezi ve felaket kurtarma merkezleri açıldı. Bu merkezler yedi gün 24 saat boyunca çağrı merkezi ile birlikte hizmet verecek.

Sistem altyapısının oluşturulması ile birlikte içinde bakanlığa bağlı olarak laboratuvarlarda eğitim organizasyonu gerçekleştirilmesi ve sistemi yönelik olan tüm bilgiler aktarılmış oldu. Proje kapsamı içerisinde EBİS izleme merkezi alt yapısıyla birlikte bu sistemdeki tüm bileşenler nesnelerin interneti ile birlikte geliştirilip bağlantı iletişime oluşturuldu.

Exit mobile version