Gündem

Instagram Açıklama Yaptı! O Kullanıcılar Artık…

Milyonlarca kullanıcının beklediği özellik sonunda geldi. Dünyanın en çok kullanılan ücretsiz fotoğraf ve video paylaşma uygulaması olan Instagram tarafından ABD’de bugün yapılacak kongrede Instagram’ın başkanı Adam Mosseri, ifade verecek. Mosseri, şirketin sitesinden yaptığı açıklamada ergenlik çağındaki gençleri korumak için uygulamalarında güncelleme yaptıklarını ifade etti.

Instagram genç Kullanıcılarına Yönelik Düzenleme Getirecek

Mosseri, yaptığı açıklamada Instagram’ın genç kullanıcılara önerilen ve gösterilen içeriklerin ve hesapların daha sıkı denetleneceğini belirtti. Mosseri yaptığı açıklamada uygulamada gençlere getirdikleri “mola ver” özelliği sayesinde Instagram, gençlerin belirli sürelerde uygulamaya ara vermesine teşvik edecek. Mosseri, ABD, İngiltere, Avustralya ve Kanada’da bugün devreye giren bu özelliğin diğer ülkelerde gelecek yılbaşında başlayacağını belirtti. Yaptığı açıklamada Mosseri, uygulama kullanıcısı genç ve ergenlerin psikolojik sağlıklarını düşündüklerini dile getirdi. Instagram’da kullanıcıların kendisini takip etmeyen ergenlik çağındaki kullanıcıları etiketlemesinin artık engellendiğini de belirtti.

Topluca Silme Özelliği Geliyor

Yeni yıl ile birlikte genç kullanıcıların içeriklerini ve önceden aldıkları beğeni ve yorumları topluca silme özelliği getirileceğini de duyuran Mosseri, Mart ayında ise ebeveynler çocuklarının uygulamada geçirdikleri süreyi kontrol edebilecek.