Instagram kullanıcıları dikkat! O hesapları “gizli” kabul edecek..

Sosyal medya hayatlarımızın vazgeçilmez bir parçası haline geldi. Özellikle Z kuşağı deyim yerindeyse sosyal medya ile büyüyor. En yaygın platformlardan biri olan Instagram flaş bir kararla gündeme geldi.

Fotoğraf ve video paylaşım platformu olan Instagram üzerinden gizli hesap veya açık hesap olarak paylaşım yapılabilmekteydi. Ancak flaş bir açıklama geldi. Artık 16 yaş altındaki kullanıcıların açtığı hesaplar otomatik olarak gizli hesap statüsünde sayılacak. Bu sayede sadece onaylı takipçiler bu hesapları takip edebiliyor olacak ve paylaşımları beğenip yorum yazabilecek.

Bugüne kadar yapılan araştırmalar, Instagram’ın “gizli hesap” olarak atadığı beş hesaptan sadece birinin kullanıcı tarafından “herkese açık hesap” haline getirildiğini ortaya koydu.

Uyarı mesajı gelecek

16 yaşın altındaki kullanıcılar otomatik olarak özel hesap statüsünde değerlendirilecek. Ancak yine de hesabını açık hesap haline getirmek isteyenlere Instagram bir uyarı mesajı gönderecek. Mesajda özel hesapta kalmanın faydaları anlatılacak. Aynı zamanda şirket, belirli bir yaşın altındaki kullanıcıları tespit etmek ve yasal olmayan hesapları silmek için de yapay zeka sistemi geliştirmek için yola koyuldu.

Öte yandan yakın zamanda yürürlüğe girecek olan “Çevrimiçi Güvenlik Yasası” teknoloji devlerine, çocukların zararlı içeriğe erişmesini engelleyecek araçları sağlama konusunda sorumluluk yüklüyor.

Instagram, çocuk hakları üzerine çalışan gruplar tarafından, zararlı içeriğin engellenmesi konusunda başarılı olamadığı gerekçesiyle eleştiriliyor. Şirket hakkında, Avrupa’da çocukların kullandığı hesaplardaki verilerin kullanımıyla ilgili soruşturma yürütülüyor.

 

 

Exit mobile version