Instagram platformda fazla vakit geçiren genç kullanıcılarına ‘Artık uyu’ diyecek

Instagram, genç kullanıcıları hedefleyen yeni bir özellik olan “Gece Vakti Uyarıları”nı duyurdu. Bu özellik, belli bir yaşın altındaki kullanıcılara, Reels veya doğrudan mesajlarda 10 dakikadan fazla zaman harcadıklarında uygulamayı kapatıp uyumalarını öneriyor.

Uyarılar otomatik olarak görünecek ve kapatma seçeneği bulunmayacak. Instagram, özelliğin sadece 18 yaşın altındaki gençler için mi yoksa tüm gençler için mi otomatik olarak etkinleştirileceğini belirtmedi.

Instagram, kullanıcıların gece boyunca uygulamayı kapatmalarını hatırlatmayı amaçlayan bu özellikle birlikte, gençlerin uygulamada geçirdikleri zamanın anlamlı ve kendi istekleriyle olduğunu hissetmelerini istediklerini belirtti.

“Bir mola ver”

Instagram ayrıca, gençlerin ve ebeveynlerinin uygulamada geçirdikleri zamanı yönetmelerine yardımcı olmak için başka özellikler de sunuyor. Bunlar arasında “Bir Mola Ver” ve ebeveyn denetimi özellikleri bulunuyor. Ayrıca, Sessiz Mod gibi özellikler de gençlerin bildirimleri susturmasına, otomatik yanıt vermelerine ve meşgul oldukları zamanları arkadaşları ve takipçileriyle paylaşmalarına yardımcı oluyor.

 

Exit mobile version