Instagram Video Nasıl İndirilir?

Instagram’dan video indirmek, kendi uygulaması üzerinden mümkün değildir. İnstagram video indirme işlemi başka bir uygulama yardımı ile yapılabilir. Instagram video indirme işlemine Instagram, kendi uygulaması üzerinden yapılmasına izin vermez. Bu işlem için başka bir uygulama kullanılmalıdır. Bahsedilen uygulamalar üzerinden Instagram video ve Instagram fotoğrafları indirilebilir.

Instagram video ve Instagram fotoğraflarını indirmek için kullanılabilecek pek çok uygulama ve web sitesi mevcuttur. Bu siteler üzerinden video ve fotoğrafların URL’si girilerek ya da cihazın türüne göre Google play store ya da App Store üzerinden bahsedilen uygulamalar indirilerek bu işlem gerçekleştirilebilir.

Instagram Videosu (Reels) Nedir?

KullanılanReels videoları, Instagram uygulaması üzerinde çekilen ve düzenlenebilen kısa videolara için kullanılan bir isimdir. Instagram uygulaması, 2010 yılında geliştirilerek kullanıma açılmış ve 2012 yılında Facebook şirketi tarafından satın alınarak Facebook bünyesine katılmıştır. Instagram, fotoğraf paylaşmak ve bunları beğeniye sunmak amacı ile kurulmuş bir fotoğraf yükleme uygulaması idi.

Instagram uygulaması üzerinden, 2019 yılında pilot uygulamalarla denenen ve Türkiye’de 2020 ağustos ayında kullanıma açılan bir özellik geliştirdi. Bu özellik ile kullanıcılar Instagram uygulaması üzerinden Tiktok benzeri kısa video paylaşımı yapabiliyor. Bu videoların süreleri 15, 30 ve 60 dakikadır. İnstagram yakın zamanda Reels video sürelerini 90 dakikaya çıkaracağını da duyurmuştur.

Instagram üzerinden video çekmek, oldukça kolaydır. Instagram sayfası üzerinden (+) işaretine tıklanarak yeni Reels videosu kolayca yüklenebilir.

Instagram Videosu (Reels) Nasıl Yüklenir?

Instagram Reels videosu çekmek ve yüklemek, oldukça kolaydır. Instagram videoları uygulama üzerinden çekilebilir. Instagram uygulaması üzerinden kısa videolar (Reels videoları) şu şekilde çekilir ve yüklenir:

Instagram Videosu (Reels) Nasıl İndirilir?

Instagram Reels videosu indirme işlemi, direkt uygulama üzerinden yapılamaz. Instagram uygulaması; video, fotoğraf gibi içeriklerin uygulama üzerinden indirilmesine izin vermez. Instagram uygulaması üzerinden video ve fotoğraf indirmek için başak bir uygulama kullanılmak zorundadır.

Instagram uygulaması üzerinden video indirmek için pek çok farklı uygulama vardır. Bu uygulamalardan App Store ya da Google play store üzerinden indirilebilir. Web sitelerinden en bilineni ise ‘Downloadgram’ sitesidir. Bu site üzerinden Instagram video ve fotoğrafları şu şekilde indirilir:

Exit mobile version