İnternet aboneleri dikkat! Dolandırıcılar telefonla abonelik satıyor!

Tüketici Birliği Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Nihat Altay, son zamanlarda tüketicilerin internet aboneliği işlemleri için sıkça arandığını ve bu aramalara karşı dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

Tüketiciler son zamanlarda internet aboneliği işlemleri için sıkça aranıyor ve bu aramalar dolandırıcılık amaçlı olabiliyor. Tüketici Birliği Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Nihat Altay, tüketicileri bu aramalara karşı dikkatli olmaya ve hizmet aldıkları firmalardan teyit almadan işlem yaptırmamaya çağırdı.

Dolandırıcılar nasıl işlem yapıyor?

Dolandırıcılar, 0212, 0312, 0800 ve 0850 gibi numaralardan arayarak tüketicileri abonelik sonlanacağı, yeni abonelik başlatma ya da daha avantajlı kampanyalar ve fırsatlar öne sürerek ikna etmeye çalışıyor. Bu şekilde tüketiciyi yeni bir aboneliğe yönlendiriyorlar.

Mağduriyet nasıl oluşuyor?

Tüketici, yeni bir abonelik yaptığında ve önceki abonelik sözleşmesi feshedildiği için taahhüt süresi de bitmediğinden ayrıca cayma bedeli ödemek zorunda kalıyor. İkinci mağduriyet ise yeni aboneliğe geçişte, tüketiciye belirtilen meblağ üzerinden çok daha fazla miktar faturaya yansıtılıyor.

Ne yapmak gerekir?

Vatandaşlardan tepkiler

Tüketiciler bu tarz aramalardan şikayetçi ve çözüm bekliyor. Vatandaşlar bu aramalardan kurtulmak için numaraları engelliyor, ancak her gün farklı numaralardan aranıyorlar.

60 yaş üzeri vatandaşlar dikkat!

Bu tarz dolandırıcılıklar özellikle 60 yaş üzeri vatandaşları hedef alıyor. Ailenizdeki 60 yaş üzeri kişileri bu tarz dolandırıcılıklar konusunda uyarın.

 

 

 

 

 

 

Exit mobile version