Teknoloji

İnternet hayatımız oldu! Her 60 saniyede 241 milyon e-posta gönderiliyor

Yeni bir araştırma, sadece 1 dakikada internet üzerinde nelerin gerçekleştiğine dair ilginç verileri ortaya koydu. Domo adlı araştırma grubu tarafından hazırlanan “Veri Asla Uyumaz” raporu, 2023 yılındaki çevrim içi etkinlikleri detaylandırdı. Rapora göre, her 60 saniyede 241 milyon e-posta gönderiliyor ve 6 milyon Google araması yapılıyor.

Raporda dikkat çeken diğer önemli veriler arasında para transferi uygulaması Venmo’da yaşanan büyüme de bulunuyor. Dakikada 463 bin dolarlık transfer gerçekleşen Venmo, önceki yılın 30 bin dolarlık ortalamasını oldukça aştı. Ancak, bazı alanlarda büyümenin yavaşladığı da görülüyor. Örneğin, Twitter’da dakika başına atılan tweet sayısı bu yıl 360 bin olarak kaydedilmiş ve geçen yıla göre düşüş yaşanmış.

5,2 milyar internet kullanıcısı var

İçerik akışlarındaki (YouTube videoları, Netflix filmleri vb.) bir diğer dikkat çekici değişiklik ise 2022’de dakikada izlenen içeriğin 114 yıl iken, 2023’te 43 yıla düşmüş olması. Raporda, internet kullanıcı sayısının küresel çapta genişlediği de vurgulanarak, on yıl önce 2,1 milyar olan internet kullanıcı sayısının günümüzde neredeyse 5,2 milyara çıktığı belirtiliyor.

Rapor, internet üzerindeki birçok sektörün hızla gelişmeye devam ettiğini, ancak bazı alanlarda büyümenin yavaşladığını gösteriyor.