İnternetten alışveriş yapan herkesi ilgilendiren değişiklik!

Corona virüsü pandemisi nedeniyle internetten alışverişler arttı. Evlerinden çıkmayan vatandaşlar virüs bulaş riskini azaltmak için online alışveriş tercih ediyorlar. Ancak internetten alışveriş yapan herkesi ilgilendiren önemli bir değişiklik yapıldı. Ticaret Bakanlığı’nın görüşe açtığı taslak düzenlemesine göre, alışveriş siteleri artık ürünün güvenliğinden sorumlu olmayacak.

Tüm dünyayı etkisi altına alan corona virüsü salgınında vatandaşlar ihtiyaçlarını alışveriş sitelerinden gerçekleştiriyor. Ancak internetten alışveriş yapan herkesi ilgilendiren bir düzenleme yolda.

Açık adres bulunacak

Milliyet gazetesinin haberine göre, uzaktan satış yapan üreticiler müşteri temsilcisi atayacak. Satın alınan ürünün üzerinde, ambalajında ve kargoda temsilcinin ismi, unvanı, iletişim bilgileri ve açık adresi bulunacak.
Ayrıca internetten satış yapan firmaların satılan ürünlerin güvenli ya da teknik düzenlemelere uygun olup olmadığına dair bir yükümlülüğü olmayacak. Ürün konusunda bir sıkıntı yaşanırsa, ürün satıştan kaldırılabilecek.

Öte yandan satış yapan kuruluşlar platformlarında satılan ürünlerin güvenli ya da teknik düzenlemelere uygun olup olmadığını araştırmakla yükümlü olmayacak.

Söz konusu düzenleme ile Türkiye’deki adreslere sevkiyat yapan yerli yabancı tüm firmalardan, Türkiye’de yerleşik bir hizmet sağlayıcısı açmaları istenecek.

Exit mobile version