IPhone Kullanıcıları! Telefonu Yavaşlayanlara Hızlandırma Yöntemi!

Milyonlarca kullanıcısı bulunan IPhone dayanıklı ve uzun ömürlü oluşu sayesinde en çok tercih edilen markalar arasında yer alıyor. Ancak bazı kullanıcılar yıllar geçtikçe telefonlarının yavaşlamasından şikayetçi oluyor. Bir IPhone kullanıcısı ise ilginç bir yöntem ile telefonunu hızlandırdığını ifade etti.

Apple IPhone’ları Bilerek mi Yavaşlatıyor?

Bu iddianın ardından Apple, bataryası eskiyen bir iPhone, artık işlemciye güç veremeyecek duruma geldiğinde aniden kapanma sorunu yaşayabiliyor. Bunun önüne geçmek isteyen şirket ise çözümü işlemcinin frekans hızını düşürmekte bulduklarını ifade etmişti.

Apple, yaptığı bu açıklama nedeniyle Fransa’ya tam 25 milyon euro ödemek durumunda kalmıştı. Yaşanan bu gelişmenin ardından iPhone’ların kullanıcılar tarafından en azından Fransa’da artık planlı yavaşlatma politikasına tabi tutulamayacağı beklentisi oluşmuştu.

Bunu fırsat bilen bir Iphone kullanıcısı telefonda bölgesini Fransa diye değiştirdikten sonra telefonunun hızlandığını ifade etti. Bu işlemin tüm Apple markalarında işe yaradığını ifade eden IPhone 7 kullanıcısı  GeekBench testiyle iddiasını kanıtladı. Telefon, bölgesi Fransa olarak değiştirilmeden önce 286.632 puan alırken; değiştirildiği zaman 298.321 puan aldığı görüldü. İddia edilen durum Apple’ın her ülkeye farklı bir politika mı izliyor sorularını akıllara getirdi.

Exit mobile version