EkonomiGündemTeknoloji

İphone, Samsung, Huawei, Oppo, Xiaomi telefon fiyatları düşecek! İşte yeni fiyatlar

Cep telefonlarının son zamanlardaki fiyat artışında vatandaşlar önemli açıklama yapılarak MOBİSAD Başkanı Mustafa Kemal Turnacı, yenilenmiş ikinci el telefon satışlarında KDV yüzde 18’den yüzde 1’e indiğini duyurarak yapılan indirimin tüketiciye yansıyacağını duyurdu.

YENİLEME MERKEZİ AÇILDI

Neredeyse tamamının kayıtdışı satıldığı ikinci el cep telefonlarında artık bambaşka bir dönem başladı. ‘Yenilenmiş ürün’ mağazalarında satılan bu tür cihazlarda KDV oranı dün Cumhurbaşkanı Kararı ile yüzde 18’den yüzde 1’e düşürüldü. Yazılımsal ve donanımsal olarak tamamen eski haline getirilerek pazara sunulan bu cihazların 1 yıl da garanti süresi bulunuyor. Şu an 8 şirket Ticaret Bakanlığı’ndan yetki belgesi alarak yenileme merkezi açtı.

1 MİLYARLIK KATKI

Posta’dan Murat Güldüren’in haberine göre; Verginin düşürülmesini sevinçle karşıladıklarını söyleyen Mobil İletişim Araçları ve Bilgi Teknolojileri İş Adamları Derneği (MOBİSAD) Başkanı Mustafa Kemal Turnacı, “Bu hem ülkemizin hem de vatandaşın menfaati için atılmış çok önemli bir adım. İkinci el cep telefonu satışlarının neredeyse tamamı kayıtdışıydı. Rakam 20 milyon adetlere ulaşıyordu. Verginin yüzde 1’e düşürülmesiyle devlete yılda en az 1 milyar liralık katkı sağlanacak” dedi.

TÜM TÜRKİYE’YE SATIŞ

Çoğu kişinin ‘cihaz daha önce hırsızlık, terör gibi olaylara karışmış olabilir, başıma bela açmasın’ endişesi ile ikinci el cep telefonu satın almaktan kaçındığına dikkat çeken Turnacı, “Bu merkezlerden gönül rahatlığıyla çok daha uygun fiyatlara cihaz satın alabilirsiniz. Her bir cihazın sertifikası bulunuyor. Bakanlıktan lisans alan firmalar aynı zamanda online kanallardan da satış yapıyor. Yani cep telefonu ve tabletleri kapsayan bu hizmet, Türkiye’nin her yerine yayılmış durumda” diye konuştu.