İphone’yi kullananlar dikkat: Bu modeli olanlara yüklenecek!

İphone kullananlara duyuru yapıldı. İphone kullanan vatandaşlara duyuru yapıldı. İphone kullanan vatandaşlara İOS açıklaması yapıldı. İOS 17’nin yayınlandığı bildirilirken hangi telefon modellerinde de geçerli olacağı açıklandı.

iOS 17 YAYINLANDI

iOS 17’nin çıkış tarihinin 18 Eylül olarak açıklanması sonrası iPhone kullanıcılarının meraklı bekleyişi de başlamıştı. Ancak bu bekleyiş artık son buldu. iOS 17 sonunda yayınlandı. (Not: Güncellemenin cihazlara düşmesi zaman alabilir)

iOS 17’NİN ÖZELLİKLERİ NELER?

StandBy (Beklemede modu): Apple, bu özellikten iPhone’unuzu şarj ederken yatay pozisyonda tutarak kullanışlı hale getirebilme özelliği olarak bahsediyor. Bu özellik ile birlikte iPhone bir bilgi ekranı olarak kullanılabiliyor.

Kişi Posterleri: Kişi Posterleri özelliği ile aradığınız kişinin ekranındaki görünümünüzü özelleştirebileceksiniz.

NameDrop: NameDrop adı verilen bu özellik sayesinde iPhone’unuzu başka birinin iPhone’u veya Apple Watch’una yaklaştırdığınızda, paylaşmak istediğiniz belirli telefon numaralarını veya mail adreslerini aynı anda seçebiliyor, Kişi Posteri’nizle birlikte gönderebiliyorsunuz. Yani bu özellik sayesinde cihazların birbirine yaklaştırılması durumunda iletişim bilgileri paylaşılabiliyor.

“Live Voicemail: Bu özellik sayesinde, biri sesli mesaj bıraktığında, gerçek zamanlı ve yazılı şekilde mesaj size sunuluyor.

Çevrimdışı Apple Haritalar: Kullanıcılar iOS 17’de haritadaki bir alanı iPhone’una kaydedebiliyor ve offline olarak kullanabiliyor. Yer kartlarında çalışma saatleri ve değerlendirmeler gibi bilgileri görüntüleyebiliyor, arabayla veya yürüyerek bir yere giderken sokak sokak yol tarifi alabiliyorlar.

Siri: Siri’yi aktive etmek için Hey Siri demek gerekiyordu. iOS 17’de artık bunun yerine yalnızca Siri demek yeterli oluyor.

Durum Denetleme (Check In): Bu özellik gideceğiniz yere, örneğin evinize vardığınızda arkadaşınıza veya ailenizden birine bildirim gönderiyor.

Etkileşimli Araç Takımları: Araç takımı (widget) üzerinden müzik çalma, ışıkları kapatma ve çok daha fazla şey yapılabiliyor.

Daha da doğru otomatik düzeltme: Apple’a göre iOS 17’de otomatik düzeltme özelliği, yazı yazarken şimdi size daha da iyi destek sağlıyor. Otomatik olarak düzeltilen kelimelerin geçici şekilde altı çizildiğinden neyin değiştiğini görebiliyor ve dilerseniz tek bir dokunuşla orijinal kelimeye dönebiliyorsunuz.

iOS 17’NİN UYUMLU OLDUĞU iPHONE’LAR (iOS 17 ALAN TELEFONLAR)

iPhone 15
iPhone 15 Plus
iPhone 15 Pro
iPhone 15 Pro Max
iPhone 14
iPhone 14 Plus
iPhone 14 Pro
iPhone 14 Pro Max
iPhone 13
iPhone 13 mini
iPhone 13 Pro
iPhone 13 Pro Max
iPhone 12
iPhone 12 mini
iPhone 12 Pro
iPhone 12 Pro Max
iPhone 11
iPhone 11 Pro
iPhone 11 Pro Max
iPhone XS
iPhone XS Max
iPhone XR
iPhone SE (2. nesil veya daha yeni modeller)

BU iPHONE’LAR iOS 17’Yİ ALAMADI

iOS 16 güncellemesini alan iPhone X, iPhone 8 ve iPhone 8 Plus ise iOS 17 güncellemesini alamadı.

iOS 17 NASIL YÜKLENİR?

iOS 17’yi yüklemek için iPhone’unuzdaki Ayarlar uygulamasını açın ve Genel > Yazılım Güncelleme’ye dokunun. Buradan iOS 17’yi indirip yükleyebilirsiniz. Ancak her iOS güncellemesinde yapmanız gerektiği gibi, her ihtimale karşı iPhone’unuzu yedeklemeyi unutmayın.

Exit mobile version