Gündem

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti!

İran Cumhurbaşkanı Reisi’nin de olduğu helikopter dün akşam saatlerinde şiddetli rüzgar ve sis nedeniyle düştü. Meydana gelen helikopter kazasında helikopterin yeri 15 saat süren çalışmayla belirlendi. Olay yerine giden ekipler Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı Abdullahiyan ile birlikte toplam 9 kişinin hayatını kaybettiğini belirledi.

ÇALIŞMALAR SAATLERCE SÜRDÜ

İran Cumhurbaşkanı Reisi, helikopter kazası sonucu hayatını kaybetti. İran Cumhurbaşkanı Reisi ve İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan’ı taşıyan helikopter, dün akşam Doğu Azerbaycan’da şiddetli rüzgar ve sis nedeniyle düştü. Dün başlayan arama kurtarma çalışmaları hava koşullarının olumsuzluğu nedeniyle uzun saatler aldı.

9 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Helikopterin enkazına Türkiye’nin görevlendirdiği Akıncı İHA’nın da tespitleriyle 15 saatlik çalışma sonucu ulaşıldı. Enkaza ulaşan İranlı yetkililer helikopterde bulunan İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan’ın yanı sıra Tebriz Valisi Malik Rahmeti ve İran lideri Hamaney’in Tebriz Temsilcisi Muhammed Ali Al-i Haşim’in de aralarında yer aldığı 9 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

KABİNE TOPLANDI

İran’da Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin öldüğünün devlet televizyonundan duyurulmasıyla, gözler Tahran’a çevrildi. Tasnim haber ajansı, Tahran’da kabinenin acil şekilde toplandığını bildirdi.