İRAP Planı duyurusu yapıldı! Bugünkü deprem sonrası flaş açıklama: Bölge daha da riskli!

AFAD bugün Kahramanmaraş’ın Dulkadiroğlu ilçesi yakınlarında saat 09.11’de 4,4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini açıklamıştı. Endişelendiren deprem sonrası Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür sosyal medyadan değerlendirmede bulundu. Prof. Dr. Naci Görür açıklamasında, “İRAP PLANI ( il risk azaltma planı) ciddi olarak uygulanmalı.” İfadelerini kullandı.

Bugün Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem sonrası Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür twitter hesabı üzerinden açıklamada bulundu.

Prof. Dr. Naci Görür açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Maraş, Tevekkelli’de 4,6’lık deprem oldu. Bu deprem 14 Temmuz’da Pazarcık yöresindeki fay zonu içerisinde, muhtemelen Doğu Hatay Fay Zonunda. Elazığ depreminden sonra bölge daha da riskli. İRAP PLANI ( il risk azaltma planı) ciddi olarak uygulanmalı. Sevgiyle

AFAD’tan bilgilendirme

Öte yandan AFAD son durum ile ilgili vatandaşları bilgilendirdi. Yapılan bilgilendirmede, “Geçmiş olsun Kahramanmaraş. Deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır. Gelişmeleri takip ediyoruz.” Denildi.

NOT: Haberde kullanılan fotoğraf temsilidir.

Exit mobile version