İş ararken de para kazanmak mümkün! Kimliğiniz ile başvurun, İŞKUR’dan paranızı alın!

Ülke sınırları içerisinde yaşayan ihtiyaç sahibi vatandaşlar için geliştirmiş olduğu sosyal yardım modelleri ile dikkat çeken Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, projeleri ve istihdam programları ile dikkat çeken bir başka kamu kurumu olan Türkiye İş Kurumu ile iş birliği içerisinde bir yardım programı düzenlemiştir.

İŞKUR İşe Yönlendirme Parası

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı iş arayan vatandaşlara, iş arama süreçlerinde maddi anlamda mağdur olmamaları adına yardım eli uzatmaktadır. Söz konusu yardıma “işe yönlendirme parası” ismini veren kurum, bu yardım kapsamında Türkiye İş Kurumu ile ortaklaşa hareket etmektedir.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından finanse edilen Türkiye İş Kurumu tarafından ise desteklenen işe yönlendirme parası, güncel asgari ücretin yüzde 10’u kadardır. Söz konusu yardım parası, senede en fazla 3 kere ödenebilmektedir.

İŞKUR İşe Başlama Parası

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Türkiye İş Kurumu aracılığı ile yönlendirilmiş olduğu işlerden birinde istihdam edilmiş olan vatandaşlara, belli miktarda nakit ödeme yapmaktadır. Bakanlık tarafından finanse edilen işe başlama parası, senede bir kere alınabilmektedir. Söz konusu kurum ilgili yardımın güncel tutarını brüt asgari ücretin 3’te 1’i olarak belirlemiştir.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından finanse edilen bu yardım parası, istihdamın gerçekleşmesinden sonra 60 gün içerisinde hesaplara aktarılmaktadır.

İŞKUR Yardım Paraları Nasıl Alınır?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından finanse edilen, Türkiye İş Kurumu’nun da aracılık ettiği işe yönlendirme yardımlarından yararlanabilmek için Sosyal Hizmetler Müdürlüklerine veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına kimlik kartları ile başvuru yapılması gerekmektedir. İşe başlama parasından faydalanmak için ise ek bir başvuru yapılmasına gerek yoktur. İŞKUR, istihdam edilmiş olan kişilerin listesini bakanlığa direkt olarak aktarmaktadır.

Exit mobile version