Ekonomi

İş arayanlara meslek öğreten sonra da istihdam eden İŞKUR, günlük 163 TL tutarında ödeme yapılacağını açıkladı!

Ülke sınırları içerisinde yaşayan vatandaşların çeşitli işkollarında istihdam edilmelerini, işsizlere işsizlik maaşlarının ödenmesini ve daha pek çok hizmetin vatandaşlara ulaştırılmasını sağlayan Türkiye İş Kurumu, geliştirmiş olduğu Meslek Edinme Kursları Programı’nın detaylarını paylaştı. 15 yaşından büyük olan tüm vatandaşların başvurularına açık olan programın, kişilere mevcut işsizlik durumlarına göre günlük yevmiye ödediği de bildirildi.

İŞKUR Meslek Edinme Kursları Programı Nedir?

Türkiye İş Kurumu tarafından geliştirilmiş olan istihdam projelerinden biri olan Meslek Edinme Kursları, iş arayan, işsizlik ödeneği alan ve henüz öğrenci pozisyonunda olan tüm vatandaşları kapsamaktadır. Yaş olarak 15 sınırı belirlenmiş olan program, kişilerin tecrübelerine ve yeteneklerine göre işlerde kursiyer olarak istihdam edilmelerini sağlamak ile birlikte, her kursiyerin mevcut durumuna göre değişen yevmiye ücretleri ödemektedir. Ayrıca MEK tamamlandıktan sonra yüzde 50 oranında istihdam garantisi sunmaktadır.

Türkiye İş Kurumu MEK Projesi kapsamında ödenen günlük ücretler şu şekildedir:

  • İşsizlere: 163,59 TL
  • İşsizlik ödeneği alanlara: 81,80 TL
  • Öğrencilere: 122,69 TL

İŞKUR Meslek Edinme Kursları Başvuru Şartları

Türkiye İş Kurumu tarafından geliştirilmiş olan Meslek Edinme Kursları Programı’na dahil olmak isteyen vatandaşların sağlamaları gereken şartlar şu şekilde belirlenmiştir:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
  • İŞKUR’a kayıtlı olmak
  • Emekli maaşı almıyor olmak
  • Daha önce, MEK kapsamında aynı işkolunda istihdam edilmemiş olmak
  • Özel şartları sağlıyor olmak

İŞKUR Meslek Edinme Kursları Başvurusu 2022

Türkiye İş Kurumu tarafından geliştirilmiş olan Meslek Edinme Kursları Programı’na başvuruda bulunmak isteyen vatandaşların, ilgili kurumun resmi internet sitesi içerisinde yayınlanan MEK iş ilanlarını takip etmeleri gerekmektedir. Söz konusu MEK ilanlarının yayınlanması durumunda, site üzerinden başvuru yapılabilmektedir.